Kropsterapi mod lændesmerter

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs her med om kropsterapi mod lændesmerter, bl.a om hvordan kropsterapi kan afhjælpe og lindre lændesmerter.

Jeg oplever, at lændesmerter en hyppig årsag til mine klienternes besøg hos mig. Heldigvis oplever mine klienter en god effekt af kropsbehandlingen allerede ved første behandling. Det beskriver min klient Nicholas fint her: Nicholas: lændesmerter væk efter første behandling

I denne lille film fortæller jeg mere om kropsterapi mod lændesmerter:

.

Muskelspændinger giver lændesmerter

Lændesmerter skyldes muskelspændinger. På lændehvirvlerne hæfter en af kroppens store muskler, som spiller en central rolle i lændesmerter. Musklen hedder psoas major og løber fra lændehvirvlerne via kroppens forside ned til bagsiden af låret. På den måde varetager psoas major samarbejdet mellem overkroppen og underkroppen. Det er den muskel, som vi bruger til at løfte vores ben, når vi går og løber.

Det er ofte muskelspændinger i psoas major, som giver lændesmerterne, sidder. Musklens forløb på forsiden gør, at den er mest tilgængelig for behandling fra kroppens forside. Spændingerne kan på forsiden af kroppen sidde i musklens forløb i maven og i lysken, og på kroppens bagside sidde omkring lændehvirvlerne og på lårets bagside.

Derfor arbejder jeg i en stor del af behandlingen på kroppens forside. Det overrasker mange. Fordi deres forventning er, at lændesmerter afhjælpes gennem massage af lænden.

Der kan sidde nogle gamle og store spændinger i psoas major musklen. Ofte kan folk meget tydeligt mærke, at spændingerne i lænden opløses, mens vi arbejder med psoas major.

Gemte og glemte følelser kan give lændesmerter

Muskelspændingerne i psoas-musklen handler ofte om gemte og glemte følelser. Det skyldes, at vi kan ‘parkere’ følelser i muskulaturen. Det har jeg beskrevet i et indlæg om lændens fysik. I kropsterapien mod lændesmerter arbejder jeg med disse følelser og spændinger.

Målet med min kropsterapi mod lændesmerter er at skabe en varig forbedring for lænden. Det forudsætter et arbejde med de følelser og spændinger, som er de egentlige årsager til lændesmerterne.

Der er adgang til følelserne fra forsiden af kroppen, bl.a. via maven. Tænk blot på alle de udtryk, som vi bruger om maven:

  • at have is i maven
  • at have sommerfugle i maven
  • at have en klump i maven
  • at have en mavefornemmelse

Når vi arbejder med følelser, må vi også arbejde med åndedrættet. Læs mere om det nedenfor.

Arbejde med åndedrættet

Lændesmerter hænger i den kropsterapeutiske optik sammen med vores tilgang til livet. Og lændesmerter er i den optik forbundet med bl.a. et stort pres, utryghed og kontrol.

Når vi lever vores liv med pres, utryghed og kontrol, lever vi i et overlevelsesgear. Vi klarer og overlever fremfor at leve og opleve. Vores vejrtrækning afspejler, at vi lever i et overlevelsesgear. Vejrtrækningen bliver kort og sker øverst i kroppen.

Derfor er en central del af behandlingen mod lændesmerter, at vi arbejder med åndedrættet. Det er via åndedrættet, at vi får opmærksomheden fra den hovedstyrede overlevelse og ned i kroppen, hvor vi kan mærke os selv og livsglæden. Det handler om at få vejrtrækningen ned i kroppen, helt ned i maven, hvor den er med til at give en frihedsfølelse, også omme i lænden.

Spændinger på kroppens bagside

Jeg arbejder naturligvis også med de spændinger, som sidder på kroppens bagside. Både i selve lændeområdet, men også de steder på kroppen, som lændesmerterne kan have forplantet sig til. Det vil typisk være nakken og benene.

Du vil mærke en forskel på dine lændesmerter og dit generelle velvære allerede efter én behandling. En varig forbedring kræver flere behandlinger. Her skal du tænke på, at spændingerne ofte har boet i din krop igennem lang tid – og derfor kræver nogle gentagne behandlinger for at have en længerevarende effekt.

Ønsker du kropsterapi mod lændesmerter?

Du kan booke din tid til behandling på nedenstående knap, der leder dig over i mit bookingsystem.

Du kan også bestille din tid ved at ringe eller skrive til mig på 4010 2621

Jeg glæder mig til at møde dig.

Vil du mere om kropsterapi mod lændesmerter?

Du kan læse nogle af mine klienters udbytte af kropsterapi mod lændesmerter her:

  • Nicholas, der oplevede en stor effekt allerede efter første behandling: Nicholas
  • Lotte, der slap for lændesmerter og fik ny energi: Lotte
  • Jens, der blev smertefri og holder ryggen vedlige med træningsøvelser, som han fik med fra behandlingen: Jens
  • Carsten kom af med lændesmerter: Carsten

Du kan læse mere om årsagerne til lændesmerter her: Årsager til lændesmerter og du kan læse mere om kropsterapi mod lændesmerter her: Manuvision kropsterapi


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...