Traumebehandling med kropsterapi

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Traumebehandling med kropsterapi hjælper dig til et mere frit og trygt liv efter et tidligere traume. I behandlingen hjælpes kroppen til at aflade de dybe spor, som traumet har sat i kroppen.

Det giver et andet liv og en styrket livskvalitet. På trods af traumet. For du lærer at mærke din krop og den bliver behagelig at være i.

Jeg er uddannet chok/traumebehandler og kropsterapeut hos Manuvision.

Traumebehandling med kropsterapi: At komme tilbage i kroppen

Et uforløst traume lagrer sig i kroppens muskler som spændinger og sammentrækning samt i nervesystemet og påvirker åndedrættet. Det opleves som anspændthed samt ubehagelige følelser og sansninger som fx uro, angst, vrede og en knude i maven.

Fordi det er så ubehageligt, undgår vi at mærke vores krop. Det er ikke en bevidst beslutning eller handling, men derimod nervesystemets måde at hjælpe os gennem livet med et uforløst traume.

Især når noget trigger kroppens hukommelse fra det uforløste traume, kan vi opleve, at vi ikke kan mærke kroppen eller ikke kan udholde at mærke det, som vi oplever i kroppen. Og vi mærker, at vi ikke finde ro i vores system. Det kan føles som at være ude af os selv.

Et uforløst traume føles som at være ude af sig selv. Når et traume aflades, føles det som at vende hjem til kroppen igen.

Målet med traumebehandling med kropsterapi er at vende tilbage til os selv i kroppen. Vejen går gennem at mærke, at du kan rumme kroppens reaktioner og en bevidsthed om, hvad du mærker. Og vejen går igennem at give kroppen mulighed for at aflade de spændinger og nervesystemets aktivitet, som traumer har sat i din krop. Tilsammen ophæver det den magt, som traumets tidligere har haft i din krop.

Vi kan ikke fjerne traumet – men du leve friere med traumet

Vi kan ikke gå tilbage i tid og fjerne traumet – men gennem arbejdet med kroppen kan du leve mere trygt og frit på trods af dit traume. En af mine klienter beskriver det på denne måde:

”Jeg kan nu mærke ubehaget fra traumet, før det overtager min krop – og så ved jeg fra vores arbejde på briksen, at jeg kan trække vejret igennem det og spænde af i kroppen. Når jeg gør det, finder jeg tilbage til roen i min krop. Det er en helt anden måde at være i kroppen og i livet”

Hvordan arbejder kropsterapien med traumer?

Et traume har belastet din krop, fordi traumet har skabt en øget parathed i din krops muskler og nervesystem. Det betyder, at dine muskler er mere spændte og dit nervesystem mere aktivt, sammenlignet til en ikke-traumatiseret krop. Sådan er det, da en krop med traume holder sig ekstra parat til at reagere, hvis noget farligt opstår, fordi kroppen har prøvet det før.

Det er hårdt arbejde for kroppen at holde kroppens muskler spændte og nervesystemet aktivt. Derfor er traumebehandling med kropsterapi en nænsom behandling, for din krop har ikke brug for at blive mødt med mere hårdhed.

I traumebehandlingen arbejder jeg med:

  •  nervesystemet
  • kroppens muskelspændinger og sammentrækninger
  • åndedrættet

Figur: Nervesystemet er fundamentet i traumebehandling med kropsterapi. Vi mærker nervesystemet gennem behandlingens arbejde med åndedrættet og spændinger i kroppen. 

Kropsterapien arbejder med nervesystemet, spændinger og åndedrættet

Gennem det blide arbejde med nervesystemet, åndedrættet og muskelspændinger kommer du tilstede i din krop. Du mærker at:

  • du får en opmærksomhed på, hvordan der er i din krop
  • du mærker dit nervesystems sunde kamp-, flugt-, frys-reaktioner
  • du mærker, at din krop kan aflade traumets spor
  • du mærker, at din krop kan falde til ro igen

Traumets dybe spor er kropslige, så når kroppen får lov at aflade traumets spor samt mærke, at nervesystemet både kan reagere sundt på farer og falde til ro bagefter, får du en ny bevidsthed, som du har følt og oplevet i kroppen. Det er denne bevidsthed, som du kun kan få gennem kroppen, der giver dig et mere frit og trygt liv på trods af dit traume.

Vil du have traumebehandling med kropsterapi?

Jeg synes, at det er vigtigt at sige, at traumebehandling er et arbejde, som typisk forudsætter et forløb bestående af flere behandlinger. Især, hvis du har båret på dit traume gennem mange år. Kroppen har brug for tid for at give slip på det, som den har båret for at passe på dig.

Traumebehandlingen forudsætter, at du har tillid til mig og det arbejde, som vi laver på briksen. Derfor vil jeg anbefale, at du booker intro-behandlingen på 90 minutter til din første behandling. Det giver tid til både

  • en god samtale om din situation
  • en behandling
  • min anbefaling omkring et evt. videre forløb hos mig eller andre tiltag, du selv kan gøre

Du kan booke din tid til behandlingen her: 

Du er velkommen til at booke tiden ved at ringe til mig på 4010 2621. Også hvis du har spørgsmål til behandlingen. Jeg glæder mig til at møde dig.

Vil du vide mere om traumebehandling med kropsterapi?

Vil du vide mere om nervesystemets betydning i traumebehandling? – Så lyt med i denne podcast, der stiller skarpt på nervesystemets indflydelse på, hvordan vi har det i krop og psyke: Manuvision podcast


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...