Nicholas slap fri af vedvarende lændesmerter med kropsterapi

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs her om Nicholas, der slap fri af vedvarende lændesmerter med kropsterapi og oplevede en markant forskel efter én behandling. 

Nicholas kom til behandling hos mig med vedvarende lændesmerter. Det gjorde han efter, at jeg tilfældigvis havde jeg mødt Nicholas i en lokal butik i Lyngby. Her stod han bag kassen med ondt i lænden. Vi talte om, at Manuvision kropsterapi kunne hjælpe Nicholas med slippe fri af de vedvarende lændesmerter.

Læs om Nicholas’ oplevelse af kropsterapi:

 “I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig. En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen. Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.”

Kilde: Google anmeldelse

Slip fri af vedvarende lændesmerter med Manuvision kropsterapi

Først vil jeg sige, at det varmede mit kropsterapeut-hjerte at se Nicholas rejse sig fra briksen efter behandlingen. Han kunne nemlig bevæge sin ryg rundt i alle retninger og ud i yderpositionerne, fordi han oplevede en helt ny frihed i sin ryg. Det var så dejligt for Nicholas!

Når det kunne lykkes med kun 1 behandling, skyldes det, at vi havde et rigtig godt samarbejde. Både omkring kroppen og de følelsesmæssige aspekter, der knyttede sig Nicholas’ rygsmerter.

Arbejdet med kroppen:

I arbejdet med kroppen arbejdede vi både med de konkrete ryg- og lændesmerter og andre smerter. De vedvarende lændesmerter havde skabt problemer andre steder i kroppen for at kompensere for lændesmerterne. Arbejdet bestod i at løsne de spændinger i kroppen, som kroppen skaber for at indkapsle smerte og følelser, som vi ikke har bearbejdet. Det gør jeg gennem bl.a. tryk, pulseringer og et fokuseret arbejde med åndedrættet. Når spændingerne løsnes, slipper smerterne. Og kroppens egen helingsproces får de bedste vilkår. Blodet kan lettere tilføre næring til de skadede områder og lymfesystemet kan fjerne ophobede affaldsstoffer.  

Arbejdet med følelserne: 

Når spændingerne løsnes, får følelser mulighed for at komme op til overfladen. Og når vi har en god og dyb vejrtrækning, kan vi mærke vores følelser. Her var det meget tydeligt for mig, at Nicholas igennem en lang periode havde arbejdet med en række temaer i sit liv. Både fordi personlig udvikling generelt er vigtigt for Nicholas og fordi der var nogle konkrete temaer i Nicholas’ liv, som han ønskede at ændre på.

Min oplevelse var, at det var tydeligt, at Nicholas havde en rigtig stærk kontakt til sin krop. Derfor var han virkelig god til at mærke ind i kroppen under behandlingen. Nicholas fik derfor mange brugbare informationer om de følelser, som sad i spændingerne. Vores kroppe husker alt – og fordi Nicholas allerede havde arbejdet så meget med sine gamle temaer, kunne han give slip på disse følelser og spændinger.

Kropsterapi arbejder med sammenhængen mellem lændesmerter og følelser

Kropsterapiens største styrke er, at den arbejder med sammenhængen mellem krop og følelser. For spændinger – som over tid kan give smerter i kroppen – skyldes ofte følelser, som vi ikke har fået taget os af. Det kan skyldes, at vi har ikke vidst, hvad vi skulle stille op med følelserne. Eller ikke har givet os tid til at bearbejde eller at noget andet i vores liv har taget vores opmærksomhed.

For at hjælpe os til at gennemføre det, som vores liv består af, hjælper kroppen os ved at indkapsle følelserne i spændinger. På den måde kan vi gå på arbejde og være en del af vores familie. Følelserne er stadig i os, men kroppen hjælper os med at bære dem på en måde, der gør at vi kan fortsætte.

Kroppen husker gamle følelser

Men kroppen kan kun bære vores følelser i en vis mængde og i en vis tid. Får følelserne ikke afløb og der kommer flere følelser til fra andre episoder i vores liv, begynder kroppen at råbe op. Gennem smerter fortæller kroppen os, at nu er det ved at være for meget for kroppen at bære. Det er her, at spændinger bliver til smerter. Det er smerterne, der kan få os til at stoppe op.

Når man i kropsterapien arbejder med sammenhængen mellem krop og følelser sker der virkelig noget. Spændinger løsnes, kroppens flow styrkes, helingen øges – og følelserne kan få afløb.

Kroppen husker vores liv. Derfor kan spændinger skyldes gamle episoder og følelser. Så gamle, at vi tænker, at det ikke længere kan spille en rolle for, hvordan vi har det. Men det er vores rationelle hoved, der taler her. Følelserne er ikke rationelle, så de forløser sig ikke, fordi vores hoved tænker sådan. Men de kan forløses gennem et arbejde med kroppen, hvor spændinger løsnes, pulsering sætter gang i kroppens flow og åndedrættet kommer ned i kroppen.

Vil du også slippe lændesmerter med kropsterapi?

Jeg kan ikke love, at du får samme oplevelse som Nicholas, fordi Nicholas havde arbejdet med en række store temaer i sit liv forud for behandlingen.

Men jeg kan love dig, at du vil opleve en mærkbar forbedring allerede ved første behandling. Har du haft dine lændesmerter længe, kan det kræve flere behandlinger.

Du kan booke din tid til behandling her:

Du kan læse mere om mine behandlinger af ryg og lænd her: Kropsterapi for lændesmerter

Du kan også lytte til en god podcast om sammenhængen mellem krop og følelser her: Podcast: sammenhængen mellem krop og følelser


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...