Stress behandling med kropsterapi

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs her om stress behandling med kropsterapi. I kropsterapien behandler jeg din stress gennem et arbejde med kroppen.

Stress påvirker både:

 • vores fysiske krop
 • vores følelser
 • vores tanker

I behandlingen arbejder jeg med både krop, følelser og tanker. Det gør jeg gennem arbejdet med kroppen med fokus på afspænding af kroppens muskler, åbning til åndedrættet samt en afspænding af nervesystemet.

Afspænding af kroppen

Når vi er stressede, spænder kroppens muskler op. Kroppens muskellag trækker sig sammen for at klare det, som vi står overfor.  

Det er muskelspændinger, der gør, at du som stresset kan opleve bl.a. hovedpine, skulder- og nakkesmerter og lændesmerter. Og at du kan opleve, at det er svært at sove og finde ro i kroppen.

I behandlingen løsner jeg kroppens muskelspændinger, så de fysiske smerter letter.

I takt med at muskellaget blødgøres, vil du opleve:

 • at kroppen føles lettere, mere levende og friere  
 • at følelser og tanker mærkes tydeligere

Åbning til et dybere åndedræt

Når vi er ramt af stress, bliver åndedrættet overfladisk og ligger højt i brystet. Det giver mindre energi til kroppens vitale organer og er med til at fastholde sammentrækningen i kroppens muskler.

I behandlingen afspænder jeg muskulaturen, der knytter sig til åndedrættet. Åndedrættet bliver lettere, friere og dybere.

Når åndedrættet kommer dybere ned i kroppen, vil du opleve:

 • en roligere og friere fornemmelse i kroppen
 • en dybere afspænding af kroppens muskler
 • en friere adgang til de følelser, som ikke har fået plads, mens du har været stresset

Afspænding af nervesystemet

Et nervesystem er skabt til at veksle mellem at være i beredskab og være i restitution. I den stressede krop er nervesystemet i konstant beredskab.

Når muskellaget er afspændt og åndedrættet åbnet, kan jeg arbejde med at afspænde nervesystemet.

Afspænding af nervesystemet er essentielt for at skabe en varig forbedring for dig.

Jeg afspænder nervesystemet gennem et nænsomt arbejde med kroppen, hvor du vil opleve:

 • en dybere ro i kroppen
 • en dybere afspænding af muskler og åndedræt
 • at tankerne falder til ro
 • en dybere kontakt til de følelser, som har været holdt på under stressen

Hvad kan du forvente efter stressbehandlingen med kropsterapi?

Kropsterapiens effekt på stress skyldes, at behandlingen arbejder med både den fysiske krop, følelser og tanker – med afsæt i muskelspændinger, åndedræt og især nervesystemet.

Min erfaring er, at du efter en behandling vil opleve:

 • Fysisk: En fornyet kropskontakt, hvor du mærker en mere afspændt krop, et friere og dybere åndedræt og en dybere indre ro.
 • Følelser: en dybere kontakt til dine følelser samt en oplevelse af, hvilke følelser der knytter sig til din stress
 • Tanker: Hovedets tanker fylder mindre, tankernes tempo sænker sig og noget står klarere for dig

Du oplever effekten efter een behandling. Min erfaring er dog, at det kan være en fordel at gå til flere behandlinger for at få en langvarig effekt på stresse, Det skyldes bl.a.

 • at vi ofte går længe med vores stress symptomer, før vi søger hjælp. Det betyder, at kroppen har brug for flere behandlinger, fordi den efter behandlingen kan søge tilbage mod den anspændte tilstand, som den kender gennem den lange stresspåvirkning
 • at vi ofte har svære følelser, der ligger bag vores måde at håndtere stress-påvirkninger. De følelser kan vi arbejde med i takt med at kroppen og nervesystemet afspændes igennem flere behandlinger.

Vil du prøve en stress behandling med kropsterapi?

Jeg vil anbefale, at du booker intro-behandlingen på 90 minutter til din første behandling. Det giver tid til både

 • en god samtale om din situation
 • en dybdegående behandling
 • min anbefaling omkring et evt. videre forløb hos mig eller andre tiltag, du selv kan gøre

Du kan booke din tid til behandlingen her:

Du er velkommen til at booke tiden ved at ringe til mig på 4010 2621. Også hvis du har spørgsmål til behandlingen. Jeg glæder mig til at møde dig.

Du kan læse om årsager til stress i arbejdslivet her: Årsager til stress i arbejdslivet og om årsager til stress i privatlivet her:

Du kan få et overblik over 36 stress-symptomer her, både fysiske, psykiske og adfærdsmæssige: Infografik med 36 stress-symptomer

Du kan høre mere om Manuvision kropsterapi med fokus på nervesystemet her: Manuvision Podcast


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...