ANGST

Slip angstens greb i din krop med kropsterapi

relationer behandling
søvnproblemer

KROPSTERAPI KAN SLIPPE ANGSTENS GREB I DIG

  Det er i kroppen, at du mærker din angst. Derfor er det gennem et nænsomt arbejde med kroppen, at din angst kan slippe sit greb og du kan få din livskvalitet tilbage.

  Når du har angst, mærker du, hvordan din din krop slår over på overlevelses-tilstand. Du vil mærke uro, en spændt krop, en følelse af ikke at kunne få luft og flere andre symptomer.

  Angst er en ubehagelig tistand i kroppen, som vi ofte vil gøre meget for at undgå. Det kan give et stort tab af din livskvalitet.

  I kropsterapien arbejder jeg at afspænde dit nervesystem, som er nøglen til at skabe ro i din krop og til at løsne årsagen til din angst. Jeg er også traumebehandler, så jeg kan også hjælpe dig med angst, der skyldes tidligere oplevelser.

  Manuvision traumeterapeut og kropsterapeut, Pernille Ovesen. Indehaver af Body Peak Manuvision kropsterapi. 

  HVORDAN HJÆLPER MIN KROPSTERAPI DIG, DER HAR ANGST?

  I min kropsterapi skaber jeg et trygt og støttende rum, hvor du  kan føle sig set, hørt og mødt med empati. Jeg tager afsæt i dine symptomer, individuelle behov og udfordringer, så jeg kan skabe et effektivt behandlingsforløb til netop dig.

  Gennem et blidt arbejde med nervesystemet skaber jeg afspænding i din krop og dine tanker. Jeg fokuserer på at berolige dit overaktive nervesystem og skabe en følelse af ro og balance i din krop. Jeg løsner kroppens muskelspændinger gennem blide tryk og pulseringer af kroppen, så du begynder at mærke kontakt til din krop igen.

  Når der er ro i din krop, kan vi sammen arbejde terapeutisk med din angst. Det gør jeg ved at identificere de ophobede spændinger, som angsten har set i din krop. Gennem en blid forløsning af spændingerne kan jeg forløse tidligere traumer og ubearbejdede følelser, der kan være årsagen til din angst.

  Målet er, at du mærker, at angsten slipper sit greb i din krop, så du kan rumme det, som livet byder dig. Og at du kan finde ro, når livet udfordrer dig.

  HVORDAN FØLES ANGST I KROPPEN?

  Angst er en ubehagelig og overvældende oplevelse, der kan være svær at kontrollere og håndtere alene. Kroppen føles som om den er i alarmberedskab, klar til kamp eller flugt.

  Angst manifesterer sig ofte som en ubehagelig fornemmelse, der spreder sig gennem kroppen som en intens bølge af frygt og uro. Hjertet kan hamre voldsomt i brystet, mens vejrtrækningen bliver hurtig og overfladisk, næsten som om luften pludselig er blevet svær at få nok af. Musklerne spænder op, og kroppen føles stiv og ude af kontrol.

  Det føles som om, huden kribler og prikker, og sanserne skærpes, hvilket kan føre til en følelse af overvældelse fra omgivelsernes stimuli.

  Samtidig kan en følelse af tomhed opstå, hvor man føler sig adskilt fra virkeligheden og ens egen krop, som om man svæver væk fra sig selv. Ofte vil det være svært at finde ro indeni efter at have mærket angst.

  JEG ER SPECIALISERET TRAUMETERAPEUT MED EN STÆRK FORSKNINGSBASERET METODE

  Manuvisions metode til at behandle traumer gennem kropsterapi står på en stærk evidens. Metoden har påvist stor effekt i et forskningstudie, der er gennemført af bl.a. Syddansk Universitet og Rigshospitalet.

  Det er også den metode, jeg anvender, når jeg skal hjælpe dig, der har angst.

  Zetland har skrevet en artikel om traumebehandling med Manuvision kropsterapi. Den kan du læse eller lytte til her: Zetland artikel om Manuvision – evidensbaserede kropsterapi

  Du kan også læse om Manuvision evidensbaseret traumebheandling hos Netdoktor her: Netdoktor om Manuvision – evidensbaseret traumebehandling

  Mental Health Science har også beskrevet effekten af Manuvisions traumeterapi her: Mental Health Science – engelsk artikel om Manuvision evidensbaserede traumeterapi

  På Manuvision.dk kan du læse mere om forskningsprojektet i traumebehandling og resultaterne i forskningsprojektet: Manuvisions forskning

  VIDSTE DU AT

  300.000 danskere lider af angst?

  Kilde: Sundhedsstyrelsen

  Selvom jeg syntes, at jeg har fået godt styr på min angst hos en psykolog, må jeg bare sige, at det at arbejde med angsten i kropsterapi hos Pernille har hjulpet mig meget mere end mine mange psykologsamtaler. Hos psykologen lærte jeg at forstå min angst. Det har bare ikke hjulpet mig, når først angsten fik tag i mig.
  Det er netop det, som kropsterapien hos Pernille har ændret. her har jeg mærket i min krop, at jeg kan rumme angsten. At den ikke overtager mig. Og at jeg ikke længere er i den situation, som oprindeligt gav mig angst. Det er stort!

  – Karin, august 2023

  LÆS MINE BLOGINDLÆG OM ANGST

  #
  $
  Konsekvenser af søvnmangel

  Konsekvenser af søvnmangel

  Læs med her om konsekvenser ved søvnmangel. Vi ved alle godt, at det er noget skidt at så for lidt søvn - her kigger jeg lidt nærmere på de mest...

  læs mere

  OFTE
  STILLEDE
  SPØRGSMÅL

  Skjult FAQ
  Hvor hurtigt kan jeg forvente lindring?

  Du kan forvente, at du oplever en forbedring allerede efter første behandling. 

  Det er der flere årsager til: 

  • Jeg arbejder både med det sted i kroppen, hvor smerten er – og på de steder, hvor kroppen har kompenseret for at afhjælpe smerten
  • Jeg arbejder med nervesystemet. Nervesystemet er i beredskab, når vi har ondt. Derfor afspænder jeg nervesystemet, så kroppens restitution forbedres
  • Jeg arbejder med de følelsesmæssige temaer, som knytter sig til de fysiske smerter. Det betyder, at vi arbejder med det, som har skabt de spændinger, der med tiden er blevet til smerter. 
  Hvor mange behandlinger skal der til?

  Det er det sværeste spørgsmål at stille mig.

  Hvor mange behandlinger, der skal til for at en smerter forsvinder afhænger af mange ting, bl.a.:

  • hvor længe du har gået med smerten
  • om smerten skyldes en skade
  • hvordan din krop generelt har det
  • om du føler dig stresset
  • om du har svære følelsesmæssige temaer i dit liv

  Min erfaring er, at 3-5 behandlinger i et forløb med behandling ca. hver 14. dag giver rigtig gode resultater.

  Mange fortsætter med opfølgende behandlinger fx. månedligt. Ikke altid som opfølgning på den smerte, som var årsag til at de startede behandlinger – men fordi de oplever, at behandlingen gør en positiv forskel på søvn, energi og fjerner spændingshovedpiner, øm nakke mv.

  Jeg har et akut behov for behandling

  Hvis du får et hold i nakken, ryggen eller lænden, så vil en behandling umiddelbart efter skadens opståen afhjælpe smerterne og afkorte forløbet med smerterne. 

  Akut hold i nakken, ryggen eller lænden kan opstå efter natten eller ved en bevægelse i løbet af dagen. 

  Ring eller send en sms til mig på 4010 2621. Jeg vil forsøge at finde en tid til dig samme dag. 

  Jeg er meget nervøs for behandlingen

  Nervøsitet ved noget ukendt er naturlig. Der er flere ting, som du kan gøre, hvis du er nervøs ved behandlingen: 

  • Du kan ringe til mig, inden du booker behandlingen. I samtalen kan du få svar på dine spørgsmål omkring behandlingen. Du får også et indtryk af mig. Begge dele kan sænke nervøsiteten. 
  • Du kan læse mere om mine behandlinger her på siden og læse anmeldelser fra nogle af dem, der har været til behandlinger hos mig. Det giver dig et indtryk af, hvad du kan forvente dig. 
  • Alle behandlinger starter med en kort samtale. Her kan vi tale om din nervøsitet – hvad du er nervøs for og hvad vi sammen kan gøre for, at nervøsiten kan falde til ro.

  Nervøsitet står ikke i vejen for en god behandling.

  Jeg kan også fortælle, at jeg også selv går til kropsterapi-behandlinger. Der kan jeg også føle mig nervøs. For jeg ved ikke, hvad der sker undervejs i behandlingen. Derfor forstår jeg godt den nervøsitet, som du kommer med – og jeg tager hånd om den. 

  Giver du rabat ved flere behandlinger?

  Ja, jeg giver rabat ved flere behandlinger. 

  1 behandling koster 1.250 kr. for 75 minutters behandling

  3 behandlinger á 75 minutter på klippekort koster 3.400 kr. (Rabat 350 kr.) 

  5 behandlinger á 75 minutter på klippekort koster 5.700 kr. (Rabat 550 kr.)

  Kan jeg parkere ved din klinik?

  Du kan parkere din bil på vejen ude foran min klinik og på parkeringspladsen bagved klinikken. 

  Begge steder er parkeringen gratis og uden tidsbegrænsning. 

  Hvem har mest udbytte af dine behandlinger?

  Jeg oplever, at det bedste udbytte af behandlingen opnås, når du er åben for, at krop, tanke og følelser hænger sammen.

  Du kender nok allerede sammenhængen på din krop: hvis du er bekymret noget, fylder det meget i dine tanker og du mærker det i din krop. Måske sover du dårligere, måske mærker du en knude i maven, måske spænder du i skuldrene. 

  Jeg arbejder med både tankerne, følelserne og kroppen i behandlingerne. Fx. handler lændesmerter ofte om, at vi har skulle klare meget i en tid. Det knytter der sig ofte nogle følelser og tanker til. Når vi arbejder med både krop, tanker og følelser, skaber vi nogle helt andre resultater end hvis vi blot arbejdede med den fysiske ryg. Det kan jeg love. 

   

  BOOK

  EN TID

  BOOK EN TID

  Jeg kan love, at du mærker en forskel allerede efter 1. behandling.
  Jeg glæder mig til at møde dig. 


  Kunders oplevelser

  BODY PEAK v./Pernille Ovesen

  Med kundernes egne ord:

  Maria Bonnerup Februar 2021

  Google
  Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

  Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

  Google
  Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

  Peder Eliassen Januar 2021

  Google
  Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
  Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
  Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

  Annette Juel December 2020

  Google
  Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
  Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
  Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
  Og en dejlig the hun serverer ;)

  Nicholas S December 2020

  Google
  I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
  En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
  Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

  Yvonne Uldall Oktober 2020

  Google
  Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

  Carsten Oktober 2020

  Google
  Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

  Camilla Sebelius Oktober 2020

  Google
  Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

  Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

  Selina Shipley September 2020

  Google
  Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

  Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

  Lotte Petersen September 2020

  Google
  Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

  Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
  Læs mere...