Genfind livsglæden med kropsterapi. Lev frem for at overleve

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs med her om, hvordan nogle af mine klienter kan genfinde livsglæde med kropsterapi, så de lever frem for at overleve.

Det er klienter, som oplever at være sandet til i et liv med en trummerum, hvor noget mangler. Det kan være noget, der tilfører mening til livet. Det kan være noget, der får hjertet til at banke hurtigere af passion. Eller noget, der føles som en udvikling mod noget nyt.

Når klienterne kommer til mig, har de typisk stået længe med denne følelse af at overleve fremfor at leve. De har forsøgt sig med forskellige indsatser, men de har følelsen af at falde tilbage til det gamle liv. Måske fordi det kræver for meget at holde fast i de nye takter. Eller det giver dem ikke det, som de håbede på. Det føles som mere arbejde at implementere forandringerne. De siger noget a la:

“Hvis jeg vidste, hvad jeg skulle gøre for at få mere livsglæde, ville jeg gøre det. Og så ville jeg holde fast. Men jeg ved det ikke.. Jeg kan ikke mærke det.”

Hvilke følelser tynger, når vi overlever fremfor at leve?

Jeg oplever, at der ofte knytter sig nogle følelser til at sige netop dette højt:

Sorg: Det kan være sorgfuldt at opleve, at man har mistet kontakten til, hvad der gør en glad. At opleve at man spilder livet på noget, der ikke gør en glad. Eller at konstatere, at man ikke har formået at tilføre sit liv mere glæde, når man nu har forsøgt.

Skyld: Der kan knytte sig skyldfølelse til at være utilfreds. Skyld over, at man burde være glad, fordi der er mange ting, som går godt. Skyld over, at man burde være begejstret for sine arbejdsopgaver, for det er der andre, der er. Eller over, at man har ladet omverdenen tro, at man er tilfreds.

Skam: Det kan føles skamfuldt at være utilfreds, når man ved, at man på mange måder har et privilegeret liv. Og skamfuldt at se huller i osten eller skamfuldt at have ladet stå og lade utilfredsheden brede sig til flere områder i livet.

Se med i denne lille film, hvor jeg fortæller mere om, hvordan kropsterapi kan hjælpe dig med at leve fremfor at overleve:

.

Behandlingen på briksen – livsglæde med kropsterapi

Når jeg starter behandlingen på briksen, får følelser som sorg, skyld og skam lov at være der. Jeg arbejder med dem via kroppen, hvor de typisk har dannet nogle spændinger. Og jeg arbejder med vejrtrækningen, der kan være blevet kort og ufri.

Når spændingerne i kroppen løsnes og vejrtrækningen kommer ned i kroppen, begynder energien at flyde friere i kroppen. De svære følelser kommer op til overfladen, når spændingerne i kroppen løsnes. Det giver mulighed for at give følelserne luft og få dem udtrykt.

Med et friere flow i kroppen, en friere vejrtrækning og en gennemluftning af de svære følelser, har vi skabt fundamentet for at noget nyt kan ske. Og jeg arbejder videre med kroppen for at støtte klientens rejse ind til den kerne, som vi alle har – her hvor kroppen husker, hvad der er glæde. Hvad der er passion. Hvad der føles meningsfyldt.

Kroppen husker, hvad der gør os glade

Det er inde i kroppen, hvor du kan mærke, hvad der føles som liv. Ikke overlevelse. Og det sted findes inde i os alle. Vi skal bare have lidt hjælp til at finde derind. Kropsterapien kan hjælpe dig derind.

Kroppen husker. Den ved godt, hvad der er vigtigt for dig. Og hvad der gør dig glad. Du kan komme til at mærke, hvad der giver dig livsglæde. Igen. Du skal måske bare have lidt hjælp. Og den hjælp kan du få med kropsterapi.

Jeg synes, at det tankevækkende er, at denne indsigt aldrig er ny for klienten. Den er kendt. Men glemt. Eller fortrængt. Måske fordi det på et tidspunkt var nemmere at fortrænge eller glemme, hvad der bærer livsglæden. Måske fordi vi gik en anden vej. Eller der ikke var plads til den, mens man fik børn eller skiftede job. Eller noget helt fjerde. Det vigtige er, at kroppen husker det. Og gerne siger det højt, når vi er klar til at lytte til den.

Vi skal ikke kun overleve

Jeg brænder meget for at hjælpe mine klienter til at leve fremfor at overleve. Det gør jeg, fordi jeg selv har prøvet at være sandet til i et liv, som på alle parametre burde gøre mig glad. Men jeg var ikke glad. Jeg gik også længe med denne følelse. Jeg forsøgte at handle mig ud af det, bl.a. ved at skifte job. Og sad så i nyt job med samme følelse af at være sandet til igen.

Og jeg måtte også ind i kernen af mig selv for at finde ud af, hvad der var galt. Og hvad jeg havde lyst til. Så meget lyst til, at jeg også fik en drivkraft på at lave det om, som fulgte med. Og derfor ved jeg også, at det giver både et helt andet liv – og en rejse hen imod det liv, som var som intet andet.

Derfor brænder jeg for at hjælpe andre til liv, der føles som liv. Vi har hver især selv svaret inden i os. Vi skal bare have en hånd til at finde derind. Jeg fik også selv hjælp via kropsterapi. Og derfor blev min nye vej også at blive kropsterapi. Det er det, som jeg brænder for at give videre.

Vil du genfinde livsglæden med kropsterapi?

Vækker dette genklang hos dig, så skal du måske også have en hånd? Det kan være en hånd til et liv med høj livskvalitet, livsglæde, mening og energi. 

Du kan booke din tid til behandling på nedenstående knap, der leder dig over i mit bookingsystem.

Du kan også bestille din tid ved at ringe eller skrive til mig på 4010 2621

Jeg glæder mig til at møde dig.

Læs om mine klienter, der har genfundet deres livsglæde med kropsterapi

Du kan læse om, hvordan min klient Stefanie med kropsterapi fandt overskud til at være den mor, som hun ønsker at være: Stefanie. Og om Camilla, der fandt en indre ro og styrke i et nyt liv som selvstændig: Camilla. Læs også om Anders, der gav slip på sin vrede, der havde ødelagt meget i hans liv – og fik plads til kærligheden i sit liv: Anders. Og om Peder, der slap svære følelser, der i mange år har stået i vejen for hans livskvalitet: Peder

Når vi overlever frem for at overleve, kan vi få nogle dårlige mønstre, som vi bruger som værn mod negative følelser. Det kan du læse mere om her: Kropsterapi mod dårlige mønstre og kropsterapi mod dårlige mønstre. Eller lyt til en podcast om, hvordan vi håndterer følelser: Podcast om at håndtere følelser


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...