Pia genopdagede hendes fine sensitivitet med kropsterapi

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs her om, hvordan Pia fandt sin fine sensitivitet med kropsterapi – og fik øje på, hvad der dræner hendes energi. 

Pia kom til behandling hos mig med det, som jeg bedst kan beskrive som længsel efter at slippe på noget, som hun ikke orkede at bære mere på. Og som kroppen også var træt af bære på – og som derfor havde sat sig som smerter i lænden. 

Læs om Pias oplevelse af kropsterapi

“Pernille er uddannet ManuVision behandler, og jeg vil her fortælle om mit besøg hos hende, og hvad jeg fik ud af det

Jeg mødte en glad, smilende og meget imødekommende kvinde, som startede samtalen ud med at spørge, hvorfor jeg var kommet. Jeg svarede at jeg egentlig ikke vidste det, men jeg følte mig draget af tanken om, at fysiske smerter kan behandles væk. Længe har jeg haft smerter i min lænd og min iskias, og et forløb hos en fysioterapeut har ikke hjulpet.

Pernille bad mig lægge mig på briksen, og det første hun gjorde var at ‘vække’ min krop. Der blev blidt rusket i den, og bagefter trykkede hun forskellige steder på kroppen, mens jeg trak vejret dybt ind og ud. Jeg følte smerte og ubehag på nogle tidspunkter, men smerterne i min lænd og min iskias blev mindre og mindre undervejs. Det er værd at nævne, at på intet tidspunkt blev der rørt på min lænd eller iskias.

Sårbarhed og sensitivitet

Pernille kunne fortælle mig, at jeg har båret på nogle særlige følelser lige siden min barndom.. Hun kunne trykke på det sted på min krop, hvor de følelser sidder. Hun fortalte også at hun kunne mærke, jeg er en person, der lynhurtigt mærker om mine medmennesker har det godt eller skidt, hvilket i øvrigt er helt rigtigt.

Pernille kunne mærke, at min sensitivitet aldrig rigtig er blevet anerkendt, da jeg var barn, og som ung og som voksen har jeg haft svært ved at tale min sandhed. Jeg har altid bare tilpasset mig den situation, jeg har stået i, og de mennesker jeg har været sammen med.

Hun kunne også mærke, at jeg har haft forhold til fx. veninder, der har brugt mig til deres behov, men ikke har givet noget igen. Det har drænet min energi, og i dag er de fortid.

Følelsesregistret

Hun ramte virkelig plet med mange ting, og jo mere hun trykkede, og jeg kom igennem hele følelsesregisteret, jo mere slappede min krop af. Det var som om, at kroppen gennemgik en forløsning med mange års ubearbejdede følelser. Til sidst var jeg meget afslappet og alle mine smerter var væk. Det er de også nu, mens jeg skriver dette.

Der er intet hokus pokus over denne behandling, og jeg kan kun anbefale at man drager så meget omsorg for sig selv, at man kan finde ind til kernen af nogle af de smerter, man går med. Mange smerter handler meget om din psyke. Det er dét, Pernille er god til at finde frem til. Jeg mærker tydelig forskel bare ved én behandling.
♡”

Kilde: Google anmeldelse

At være sensitiv er en gave, som man skal lære at forvalte

Hos Pia mærkede jeg en fin og smuk sensitivitet. Jeg oplevede, at Pia har en stærk evne til at mærke, hvad der sker uden om Pia, især hvordan andre mennesker har det. Du genkender måske den oplevelse, at du møder et menneske, der har en stor føling med andre mennesker og derfor ofte er den, som andre mennesker går til for at få hjælp og opbakning. 

Min oplevelse delte jeg med Pia, som havde en stærk genkendelse af, at hun ofte mærker, hvordan andre mennesker har det. Det er det, som jeg kalder at have en sensitivitet. 

Jeg tænker på sensitivitet som en gave. Jeg ser dog også hos mine klienter, hvordan sensitiviteten kan dræne. Fordi det at mærke andres menneskers følelser og behov kan føre til, at man hjælper andre mennesker. Nogle gange uden at mærke efter, om man har den energi og det overskud, som det kræver. Det betyder, at de kommer på overarbejde i deres relationer og kan føle et behov for at trække sig fra deres relationer for at få energien tilbage. 

Arbejdet med sensitivitet i kropsterapi 

Hvis vi igennem længere tid har givet mere ud end vi har at give ud af, bliver vi drænede. Både følelsesmæssigt og fysisk. Fysisk oplevede Pia rygsmerter. Følelsesmæssigt var hun drænet af at have været mere ude i andres følelser end at varetage sine egne følelser. 

Kropsterapien hjalp Pia ved at lade Pia mærke hendes egne følelser. Og ved at finde ind til en erkendelse af, at sensitiviteten har ført til et følelsesmæssigt overarbejde, som har udtrættet hende. Når erkendelsen opleves gennem kroppen, bliver det lettere for Pia at mærke, når hun er ved at gå på overarbejde med egne og andres behov og følelser. Og dermed bliver det lettere at ændre på, når Pia står i det. 

Vil også finde din sensitivitet med kropsterapi?

Eller oplever du en følelsesmæssig eller fysisk udmattelse? Så vil jeg gerne hjælpe dig med min kropsterapi. Du kan booke tid til en kort gratis samtale eller til behandling her: 

Jeg glæder mig til at møde dig.

Vil du vide mere om sensitivitet og kropsterapi som støtte til at genfinde dig selv?

Så kan du læse mere her: Kropsterapi for livskvalitet og Kropsterapi for dårlige mønstre. Du kan også lytte til podcast om, hvordan vi håndterer følelser her: Podcast: Hvordan håndterer vi følelser?


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...