Hvordan kan kropsterapi hjælpe dig med at bryde dårlige mønstre i dit liv?

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs med om, hvordan kropsterapi kan hjælpe dig med at bryde et dårligt mønster. De fleste af os har nogle mønstre i vores liv, som ikke gavner os. Det kan være mønstre i vores adfærd eller i vores tanker. Det er mønstre, som vi måske tidligere har arbejdet med og måske endda troede, at vi havde fået styr på.

Der er mange eksempler på dårlige mønstre. Her er nogle af dem, som jeg har hjulpet mine klienter med:

  • Jeg bliver let vred over små ting, når jeg er sammen med min nærmeste familie
  • Jeg mister min indre ro og styrke, når jeg bliver presset af mange arbejdsopgaver
  • Jeg mærker andres følelser bedre end mine egne, og glemmer derfor let mig selv
  • Jeg søger væk fra mine følelser, når andre træder over mine grænser

De dårlige mønstre dræner vores energi. Og de påvirker vores omverden, som så reagerer. Hvorefter vi reagerer på omverdenens reaktioner. Dermed kan en dårlig spiral være skabt.

Hvorfor kan man bryde et dårligt mønstre med kropsterapi?

Jeg oplever, at mine klienter ofte har arbejdet med deres dårlige mønstre, når de kommer hos mig. De har haft en vis succes med at ændre deres dårlige mønster. Men nu er de faldet tilbage i det mønster, som de ellers havde brudt med. Og det er derfor, at de har booket en tid hos mig.

Ofte kan de fortælle, at der er noget i deres liv, der har lagt et ekstra pres på dem forud for, at de er faldet tilbage i deres mønster. Det kan være en eller flere konkrete ting – eller en række mere diffuse ting.

Når vi føler os pressede, mister vi vores mentale overskud. Det bliver sværere at løse vores udfordringer på en rationel måde. Det skyldes, at vores følelser tager over. Vi reagerer ud fra vores følelser. Og vores følelser er ikke rationelle.

Vil vi bryde et dårligt mønster, skal vi arbejde med de følelser, som styrer vores dårlige mønster. For det er vores følelser, der styrer vores adfærd. Især når vi er pressede i livet. Kropsterapi arbejder med de følelser.

Det er netop følelserne, som vi arbejder med i kropsterapi. I kropsterapien arbejder vi med følelserne via kroppen. Det gør vi ved at arbejde med kroppens spændinger, fordi kroppens spændinger er kroppens måde at håndtere følelser, som vi ikke får bearbejdet.

Når vi arbejder med følelserne via kroppen, sker der noget andet, end når vi arbejdet med følelserne via vores tanker:

I arbejdet med kroppen mærker vi vores følelser – fremfor at forstå vores følelser. Det er når vi mærker vores følelser, at følelserne kan forløses. Og forløste følelser kan ikke bringe os tilbage i et dårligt mønster. Det er det, som kropsterapi kan.

Du kan læse mere om, hvad kropsterapi er og hvordan jeg arbejder med kropsterapi her: Hvad er kropsterapi

Har du brug for kropsterapi til hjælpe dig med dårlige mønstre i dit liv?

Hvis du genkender at have dårlige mønstre, som dukker op, når du har mindst brug for det, kan du have glæde af kropsterapi. Jeg har gode erfaringer med at hjælpe til at bryde de dårlige mønstre. Det kan du læse mere om nedenfor.

Du kan booke din tid til behandling på nedenstående knap, der leder dig over i mit bookingsystem.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Vil du læse om andre, der har brugt kropsterapi til at bryde dårlige mønstre?

Så kan du læse om nogle af mine klienters udbytte af min kropsterapi.

  • Jeg bliver let vred over små ting, når jeg er sammen med min nærmeste familie. Læs om Anders’ udbytte af kropsterapi her: Anders
  • Jeg mister min indre ro og styrke, når jeg bliver presset af mange arbejdsopgaver. Læs om Camillas udbytte af kropsterapi her: Camilla
  • Jeg mærker andres følelser bedre end mine egne, og glemmer derfor let mig selv. Læs om Pias udbytte af kropsterapi her: Pia
  • Jeg søger væk fra mine følelser, når andre træder over mine grænser. Læs om Peters udbytte af kropsterapi her: Peter

Du kan også læse mere om, hvad kropsterapi er, hvordan jeg arbejder med kroppen i kropsterapi og se min lille film, hvor jeg fortæller mere om kropsterapi her: Hvad er kropsterapi

Du kan også lytte til en god podcast på Podimo her: Podcast


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...