Peter forstår nu sin krops reaktioner

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs her om, hvordan Peter brugte kropsterapi til at forstå kroppens reaktioner – og hvordan han nu kan bruge kroppens reaktioner til at navigere på en ny måde i sit liv. 

Da Peter kom til behandling hos mig var han allerede langt i sit arbejde med at ændre nogle mønstre i forhold til hans relationer, som han var ked af. Men han havde svært ved at anvende det, som han havde lært i samtaleterapi, fordi han slog over på autopilot og reagerede, som han plejede. 

Han havde en forhåbning om, at kropsterapi kunne hjælpe ham til at mærke sine reaktioner bedre. Lære dem at kende, så han kunne bruge dem til at mærke, hvornår han havde behov for at bruge det, som han havde lært i samtaleterapien.  

Læs om Peters oplevelse af kropsterapi

”Jeg kom til Manuvision kropsterapi hos Pernille Ovesen første gang i oktober 2019. Jeg vidste ikke så meget om kropsterapi, så jeg var spændt på det.

Inden jeg kom hos Pernille, havde jeg gennem det seneste år gået i samtaleterapi for at arbejde med et personligt tema vedr. min familie. Noget, som jeg virkelig gerne vil ændre på. Og samtaleterapien havde givet mig en række gode input til, hvordan jeg kunne være med min familie på en måde, som er bedre for mig. Så jeg følte, at jeg var kommet langt.

Men jeg savnede alligevel noget. Det var som om, at jeg havde forstået noget med mit hoved – men jeg kom til at køre på autopilot uden at jeg fik brugt inputtene fra samtaleterapien. Derfor var jeg spændt på, om kropsterapi kunne hjælpe mig.

Og, ja!

For det, som jeg forstod med mit hoved, kan jeg nu mærke nede i min krop. Gennem kropsterapien hos Pernille kom jeg i kontakt med en svær følelse for mig – en følelse af være forkert, som nærmest kan overmande mig, når jeg er sammen med min familie. Pernille mærkede ind til de steder, hvor mine følelser lå gemt under spændinger, så følelserne kom frem. Og hun arbejdede med min vejrtrækning, så der kom plads i kroppen til at mærke følelserne.

Jeg havde en oplevelse af at gå igennem følelsen. Det giver mig en fornemmelse af at være stærkere end følelsen. Jeg tror ikke, at den kan overmande mig mere. Nu kan jeg mærke min krop og min vejrtrækning. Og når jeg er på vej til at gå på autopilot, minder min krop og vejrtrækning mig om at gøre noget, som er bedre for mig.

Det er meget sundere for mig. Og det har givet mig overskud til at skabe en bedre rolle for mig i min familie. Det er vigtigt.

Kropsterapi støtter os i at bruge det, som vi har lært af samtaleterapi

Peter havde allerede lært rigtig meget af sin samtaleterapi. Så han vidste godt med sit hoved, hvad han skulle gøre anderledes. 

Arbejdet med kroppen i kropsterapi støtter det, som Peter har lært i samtaleterapien. Fordi det er i kroppen følelserne mærkes. Og kropsterapien hjalp Peter til at mærke sine følelser. Lære sin krops måde at udtrykke følelserne på. Og nu, hvor han kender sin krop, sine følelser og hvordan følelserne opleves i kroppen, er han meget bedre stillet til at bruge det, som samtaleterapien har lært ham. 

Se video om kropsterapi for bedre relationer

Jeg fortæller mere om, hvordan kropsterapi kan hjælpe dig med dine relationer i denne video: 

.

Vil du også forstå din krops reaktioner med kropsterapi?

Du kan booke din tid til behandling på nedenstående knap, der leder dig over i mit bookingsystem.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Vil du mere om kroppens reaktioner med kropsterapi?

Så kan du læse mere her: Kropsterapi for livskvalitet og Kropsterapi for dårlige mønstre. Du kan også lytte til podcast om, hvordan vi håndterer følelser her: Podcast: Hvordan håndterer vi følelser?


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...