Drømmer du om et nyt arbejdsliv?

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Drømmer du om at skifte retning i dit arbejdsliv?

Så læs med her, hvor jeg svarer på de tre spørgsmål, som jeg oftest har fået gennem mit karriereskifte.

Først kort om mit skifte. Jeg er skiftet fra at lave marketing, brandingstrategi og ledelse gennem 20 år i Danske Bank, Tryg og TDC. Jeg blev cand. merc. i 1999.

Nu er jeg selvstændig kropsterapeut med praksis i et lille klinikfællesskab. Jeg er uddannet som kropsterapeut hos ManuVision i 2019.

Jeg har fået mange spørgsmål på min vej til et nyt arbejdsliv. Her følger mine svar på de tre spørgsmål, som jeg har hørt mest:

1. Hvordan vidste du, at kropsterapi var det rigtige for dig?

Det vidste jeg heller ikke. Altså, sådan rationelt med mit hoved. Og jeg kunne ikke vide det, for jeg havde aldrig rørt professionelt ved et andet menneske. Eller stået som behandler for et menneske, der søger hjælp til et problem. Og heller ikke været selvstændig, som stort set alle kropsterapeuter er.

Jeg har taget min uddannelse sammen med 26 andre. Og mødt mange andre mennesker i de sidste par år, som er på vej et nyt sted hen. Fælles for os alle er, at vi ikke med sikkerhed har vist, at vi har taget et rigtigt valg. Og at vi også kan blive i tvivl undervejs.

Men vi har også noget andet, meget mere positivt til fælles: Vi har haft en stærk følelse af, at vores nye retning var rigtig. Og vi har haft en stor lyst og energi på den nye retning.

Derfor vil jeg sige, at det er en præmis at føle noget usikkerhed, når du går nye veje. Du kan mindske usikkerheden ved fx at høre andres erfaringer, undersøge hvad der skal til og lægge en plan for at komme i mål. Men endnu vigtigere er det, at du mærker efter, om din drøm, din lyst og din energi er så stor, at det kan være dit brændstof undervejs.

2. Hvad har været det sværeste for dig undervejs?

Det sværeste for mig har været at forholde mig til alle de ’sandheder’, som vi fortæller hinanden. Med ‘sandheder’ mener jeg de overbevisninger, som vi deler ud af, fordi vi tror, at sådan er virkeligheden. Måske i en god mening. Effekten er bare slet ikke god.

Lad mig give dig min top 3 over de ‘sandheder’, som jeg har hørt for mange gange de seneste år:

  •  Kropsterapi – det kan man da ikke leve af
  •  Det tager i hvert fald 3 år at opbygge en forretning som selvstændig
  •  Det er svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet, hvis det går galt som selvstændig

Kan du mærke energien sive ud af dig? Det er derfor, at disse ‘sandheder’ er farlige. For de rammer lige ind i den tvivl og usikkerhed på fremtiden, som man i forvejen har, når man går en ny vej.

Jeg kan kun sige én ting til det: Luk ‘sandhederne’ ude. De er ikke sandheder, men bare nogle begrænsende overbevisninger. Og endda nogle andres begrænsende overbevisninger. Så luk dem ude. Punktum.

3. Har du fortrudt, at du ikke tog springet tidligere?

Det korte svar er nej. Slet ikke.

Jeg har været rigtig glad for mine jobs, mine opgaver og mine kolleger. Jeg ville ikke have været foruden noget af det. Og selvom mit sidste job ikke var lykken, så kunne jeg heller ikke have undværet det – for det var her, at jeg indså, at jeg skulle noget andet. Det havde jeg brug for.

Det står klart for mig, at jeg er blevet den kropsterapeut, som jeg er, netop pga. de erfaringer, som jeg har med mig. På samme måde som mine kropsterapeut-kolleger er unikke pga. deres erfaringer.

Og her rammer vi det, som er noget af det mest spændende ved at skifte retning: Du kobler tidligere erfaringer med ny viden og nye erfaringer – og derfor kan du tilbyde noget helt unikt. Det er det bedste grundlag for at skabe en unik markedsplads for sig selv som selvstændig. Eller et helt unikt job i en virksomhed.

Flere erfaringer og input til dig, der overvejer at gå i en ny retning

For mig har det været både fantastisk og hårdt arbejde at skifte retning i mit arbejdsliv. Og jeg har gjort mange flere erfaringer, gode som dårlige, end jeg skriver om her.

Dem vil jeg gerne fortælle om, hvis du føler dig usikker på at tage springet. Fordi jeg synes, at det er vigtigt, at man bevæger sig hen til det, som gør en glad og som man derfor sikkert også er rigtig dygtig til. Det kunne fx være spørgsmål som:

  • hvordan økonomien kan hænge sammen undervejs på rejsen
  • hvordan man overkommer den tvivl, der kan opstå mit i det hele
  • hvad man stiller op, når behovet for tryghed melder sig
  • eller nogle helt andre spørgsmål…

Skriv til mig på pernille@bodypeak.dk. Så finder vi ud af det.

God dag,

Pernille


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...