Stress symptomer – infografik

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Få et let overblik over 36 stress symptomer, både fysiske, psykiske og adfærd symptomer på stress med en overskuelig infografik.

Kropsterapi behandling kan hjælpe dig med stress symptomerne

I kropsterapi behandlingen arbejder jeg med dine stress symptomer gennem et arbejde med kroppen. I behandlingen fokuserer jeg på først at lette det, der har belastet din stressede krop:

  • Afspænding af kroppens muskellag
  • Løsning af åndedrættet
  • Afspænding af nervesystemet

Når der er en mere afspændt tilstand i kroppen, åndedrættet flyder friere og nervesystemet er beroliget, kan vi arbejde med de specifikke symptomer, som du har oplevet under din stress.

Afspænding af kroppens muskellag, åndedræt og nervesystem

For at klare den belastning, som stressen har været for dig, har din krop spændt op i kroppens muskellag. Det kan give vedvarende smerter i bl.a. nakke, skuldre, ryg.

Når du er ramt af stress, bliver din vejrtrækning kort og overfladisk. Det overfaldiske åndedræt er med til at gøre din krops muskler opspændt.

Nervesystemet er i konstant alarmeret beredskab hos dig, der er stresset. Det holder dig klar til at handle på alt det, der sker omkring dig.

I behandlingen løsner jeg kroppens spændinger gennem en pulsering af kroppen, akupressur og massageteknikker. Jeg løsner også I muskulaturen omkring vejrtrækningen, så vejrtrækningen kan komme længere ned i kroppen. Det støtter den afspænding af kroppens muskler. Også nervesystemet afspændes, så det kan finde tilbage til en roligere tilstand.

Behandling af dine specifikke stress symptomer

Når din er afspændt, dit åndedræt flydere friere og nervesystemet er beroliget, kan vi arbejde med dine specifikke stress symptomer.

Nogle symptomer slipper lettere end andre. Nogle symptomer hænger sammen med nogle dybere årsager, som vi giver os tid til at arbejde med, ofte igennem flere behandlinger.

Efter behandlingen vil du opleve, hvordan kroppen og åndedrættet føles lettere, mere levende og friere. Nervesystemet er beroliget, så det bliver lettere at finde ro i kroppen og i tankerne.

Vil du prøve kropsterapi som behandling af stress?

Behandlingen arbejder dybt på tværs af muskelafspænding, åndedræt og nervesystem, og derfor har den en god effekt i stress behandlingen. Kropsterapi behandling af stress er en nænsom behandling, fordi en stresset krop ikke har brug for mere, der er for hårdt.

Du kan booke din tid her. Jeg anbefaler, at du booker intro-behandlingen på 90 minutter, hvis det er første gang, du kommer til behandling hos mig. Den giver os god tid til en samtale om din situation inden behandlingen på briksen.

Vil du vide mere stress symptomer?

Du kan læse mere om behandling af stress med kropsterapi her: Behandling af stress med kropsterapi

Du kan få overblik over 18 årsager til stress her: Infografik: årsager til stress

Du kan læse mere om årsager til stress her: Årsager til stress i arbejdslivet

Du kan lytte til en podcast om nervesystemet betydning for krop og psyke her: Manuvision podcast


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...