Kropsterapi mod hold i nakken

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Her kan du læse om kropsterapi mod hold i nakken. Du kan også læse om, hvordan du kan hjælpe dig selv, hvis du får et hold i nakken.

Hvad er et hold i nakken?

Et hold i nakken vil du opleve som en stivhed i nakken, hvor du ikke kan bevæge dit hoved frit. Ofte hæmmes også dine bevægelser i ryggen, din brystkasse, skuldre og arme. Holdet i nakken kan være ganske smertefuldt i de 2- 5 dage, som et hold i nakken typisk varer.  

Du kan opleve, at stivheden kommer snigende over en dag eller flere dage. Det kan også være, at stivheden opstår pludseligt i forbindelse med en bevægelse, eller når du vågner efter en nattesøvn.  

I kropsterapien arbejder vi ud fra, at krop og psyke hænger sammen. En smerte i kroppen er derfor ofte en reaktion på noget i vores indre følelsesliv.

Den stivhed, som følger med et hold i nakken, låser helt bogstaveligt vores perspektiv på det, der foregår i livet omkring os. Vi kan nu kun se det, der ligger i det begrænsede synsfelt, som vores stive nakke tillader. Derfor kan et hold i nakken være et udtryk for, at vi igennem en periode har været meget fokuserede på at lykkes med noget i vores liv – og vi har derfor mønstret en stor selvkontrol, stædighed og har måske også lukket af for andre perspektiver på det, som vi foretager os, for at bevare vores fokus.  

Hvad kan du selv gøre ved et hold i nakken?

Hvad kan du selv gøre, hvis du står med et hold i nakken?

  • Bevæg nakken: Det er vigtigt, at du bevæger nakken blidt inden for bevægelsesrum, som nakken tillader. Vær blid. Selv små bevægelser gør en forskel. Med disse små bevægelser fortæller du din krop, at du er klar til et større udsyn på dit. Det er med til at gøre kroppen klar til at slippe spændingerne i nakken.
  • Bevæg kroppen: Gå også en tur i et stille tempo, hvor du suger indtryk til. Det styrker fortællingen til din krop om, at du er klar til at se flere perspektiver i dit liv.
  • Træk vejret dybt: Arbejd også med dit åndedræt. Fokuser på at få åndedrættet ned i hele brystkassen og i maven. Med de dybe vejrtrækninger tager du helt bogstaveligt mere liv ind i din krop. Vejrtrækningerne hjælper din muskulatur til at spænde af.
  • Hold pauser: Tag nogle ekstra pauser fra dine gøremål for at drage lidt ekstra omsorg for dig selv og sætte tempoet lidt ned. Det er måske netop det, som kroppen kalder på nu. Berolig dig selv med, at et hold i nakken er ufarligt og går over efter nogle dage.

Kropsterapi kan hjælpe dig med hold i nakken

Har du fået et hold i nakken, kan kropsterapi hjælpe dig. Jeg løsner spændingerne i nakken og i områderne omkring nakken, så du får din bevægelighed i nakken tilbage. Jeg arbejder også dybere ned i kroppen for at skabe en dybere afspænding i kroppen og for at arbejde med de dybereliggende årsager bag dit hold i nakken.

I kropsterapi behandlingen vil jeg arbejde med følgende:

  • Fysisk afspænding: Et hold i nakken består af fysiske spændinger. Og når vi får et hold i nakken, spænder vi yderligere op i kroppen, fordi vi ændrer vores naturlige bevægelsesmønster for at undgå at mærke så meget til smerterne ved holdet i nakken. Jeg løsner de fysiske spændinger, både omkring nakken og de øvrige fysiske spændinger, som kobler sig holdet i nakken. Det giver en markant lindring af smerterne.
  • Åndedrættet: Når vi presses af fysiske smerter, ændrer vores åndedræt sig. Vi får typisk en kortere og mere overfladisk vejrtrækning. Den korte, overfladiske vejrtrækning holder kroppen i et alarmberedskab, som gør det svært at slippe spændingerne i nakken og den øvrige krop. Derfor arbejder jeg med at få vejrtrækningen dybere ned i kroppen, så hjælpes hjælpes til en generelt mere afslappet tilstand, også efter behandlingen.
  • Følelsesmæssige temaer: Der kan lægge følelsesmæssige temaer forud for holdet i nakken, fx stress, som bliver tydelige, når de fysiske spændinger og åndedrættet løsnes. I kropsterapien arbejder jeg med disse følelsesmæssige temaer. Det giver en indre lettelse, og da de følelsesmæssige temaer ofte er årsagen eller medvirkende årsag til hold i nakken, har dette arbejde en god effekt på udbyttet af kropsterapi mod hold i nakken.

Min erfaring er, at de fleste oplever en stor forskel efter blot en behandling.

Vil du have kropsterapi behandling mod hold i nakken?

Et hold i nakken er oftest akut, så ring gerne på 4010 2621 til mig for at høre, om jeg har en ledig tid.

Du kan booke din tid til behandling på nedenstående knap, der leder dig over i mit bookingsystem.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Vil du vide mere om kropsterapi mod hold i nakken?

Her kan du læse mere om hvad kropsterapi er her: Hvad er kropsterapi og kropsterapi for god livskvalitet.

Du kan læse mere kropsterapi for nakken og få mere viden om betydningen af smerter og spændinger i nakken i denne bog ‘Kropslig intelligens’, der er skrevet af Manuvision parter og kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær: Kropslig intelligens

Du kan læse mere om kropsterapi for smerter og spændinger i nakken her: Manuvision kropsterapi for nakken


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...