Stil de gode spørgsmål

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Jeg har i mange år tjent mine penge som lønmodtager. Og nu er jeg ved at etablere mig som selvstændig kropsterapeut. På den rejse har jeg brug for noget inspiration til, hvordan jeg kan holde fast i alt det positive, som var min oprindelige motivation for at gå denne nye vej.

Mine primære motivationer for at blive kropsterapeut var at støtte folk i deres drømme og ønsker for livet. Og min motivation for at blive selvstændig var frihed og arbejdsglæde. Det er stadig mine motivationer.

For at få inspiration går jeg på et kursusforløb sammen med andre, der arbejder selvstændigt indenfor forskellige områder. Vi arbejder bl.a. med, hvordan man kan stille sig selv gode spørgsmål, som åbner for større perspektiver på ens virksomhed. De gode spørgsmål er spørgsmål, som ikke indeholder konklusioner. Lyder det lidt uklart, så hæng på, for der kommer nogle eksempler på spørgsmål lige om lidt.

Jeg har arbejdet med mine spørgsmål et par uger nu.

Og det kan noget, det her med at stille sig selv spørgsmål. Min oplevelse er, at når jeg går med mine åbne spørgsmål, så er hele mit mindset mere åbent, og jeg får nye ideer til, hvad jeg har lyst til at gøre, både for mig selv og for min virksomhed. Fx er denne blog en ide, som udspringer af et af mine spørgsmål.

Jeg lister her en række spørgsmål, som måske kan inspirere dig:

 • Hvad er det, jeg venter på – og som, hvis jeg stoppede med at vente på det, ville skyde mig afsted som en raket?
 • Hvad skal der til for, at jeg kan få nogle ind i mit liv, som jeg kan skabe noget sammen med?
 • Hvad er ellers muligt?
 • Hvad er det, jeg tror, at jeg skal give slip på?
 • Hvordan kan jeg få mere af det, som jeg gerne vil have mere af?
 • Hvad kan jeg gøre allerede i dag for at komme tættere på mit mål?
 • Hvordan bliver det sjovt at gå i min retning?
 • Hvad er det, som jeg ikke er villig til?

Det spørgsmål, som jeg selv har gået med i de sidste par uger er dette:

Hvad er det, som jeg ikke er villig til at være – men som, hvis jeg var villig til at være det, ville ændre noget?

Jeg stiller mig selv dette spørgsmål et par gange om dagen. Og jeg kan se, at det ændrer mit perspektiv på nogle af de ting, som jeg synes er svært. Og derfor ændrer det noget. Her er nogle af de ting, som jeg har handlet på, mens jeg har gået med mit spørgsmål:

 • Jeg har startet denne blog. Det er et stort skridt for mig, fordi jeg kan egentlig ikke så godt lide at stille mig frem på nettet.
 • Jeg har startet en google ads-kampagne. Igen et skridt, fordi det også handler om at stå frem på nettet.
 • Jeg har inviteret en med-kursist til en kropsterapi test-behandling, hvor jeg ville undersøge, om kropsterapi kan støtte arbejdet med disse spørgsmål. Det er også et skridt for mig, fordi jeg ikke havde nogen erfaring med, hvordan det skulle gøres. Det blev en rigtig fin og berigende oplevelse for os begge, som bestyrker mig, at kropsterapi kan støtte folk i deres retning.
 • Jeg har taget initiativ til en aftale med en veninde om, at vi skal etablere et struktureret samarbejde omkring, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at udvikle vores virksomheder på en måde, som er positiv, sjov og motiverende. Det er et vigtigt skridt, fordi jeg er vant til at klare alting selv.

Jeg vil fremhæve, at min oplevelse er, at det vigtige ikke er at finde svar på spørgsmålene. Det vigtige er det, der sker, fordi man stiller sig åben overfor, at noget kunne være på en anden måde end sådan, som man ellers opfatter det på. Jeg har ikke svaret på mit spørgsmål – og alligevel har det ændret nogle ting for mig, fordi jeg fundet en lyst til at udfordre noget, som ellers står i vejen for mig.

Hos mig kommer lysten til at ændre noget ud af, at spørgsmålene også er en indirekte fortælling til mig selv om, at jeg går nye veje, som jeg ikke har erfaring med. Det sætter mig fri, at jeg ikke har svaret på, hvordan det skal gøres. Jeg må prøve frem og lære hen ad vejen – og det skaber en følelse af lyst og frihed hos mig.

Jeg håber, at dette kan inspirere dig til at prøve at arbejde med nogle spørgsmål, som kan ændre noget for dig.

Kropsterapi kan hjælpe dig med de gode spørgsmål

Kropsterapi kan hjælpe dig med det, fordi vi sammen arbejder med det, der er dine ressourcer og begrænsninger i forhold til det, som du drømmer om eller ønsker dig i dit liv. Kroppen er en rigtig god vej ind til det arbejde, fordi alle vores følelser markerer sig i vores kroppe.

Hvis du har lyst til at prøve kropsterapi, så kan du booke en tid til behandling på knappen nedenfor.

Du kan også bestille din tid ved at ringe eller skrive til mig på 4010 2621

Jeg glæder mig til at møde dig.


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...