Læs her mine 5 gode råd til at finde den rigtige behandler, når du har ondt i kroppen, stress symptomer eller svære følelser.
Du vil gerne gøre noget ved de udfordringer, som du har. Uanset om du har ondt i kroppen, stress symptomer eller bekymringer i livet. For du vil gerne have det godt. Du vil gerne have din livskvalitet tilbage. Og du vil gøre, hvad det kræver – hvis blot du vidste, hvor du kan få den hjælp, som du har brug for.
Du har sikkert allerede forsøgt at gøre noget ved problemerne. Enten selv eller sammen med en behandler. Og det kan være nødvendigt at søge hjælp hos en dygtig behandler. For hvis dit problem har stået på i længere tid, tyder det på, at det ikke løser sig selv.
At gå til en behandler er en investering i at få den bedst mulige livskvalitet. Du investerer dine penge. Du investerer din tid. Derfor skal behandlingerne hjælpe dig.
Her får du mine råd til, hvordan du finder den rigtige behandler. De er baseret på dels mine egne erfaringer, da jeg selv for nogle år siden nåede forbi 12, ja tolv (!) forskellige behandlere for at få hjælp til en skade, som jeg havde fået efter et sammenstød i bil – og dels mine erfaringer som praktiserende kropsterapeut.
5 gode råd til at finde den rigtige behandler
Mine råd til at finde den rigtige behandler er:
- Lyt til anbefalinger fra familie, venner og kolleger
- Læs på nettet om de behandlere, som du har fået anbefalet
- Ring til udvalgte behandlere
- Afstem forventninger til effekt og forløb inden afslutningen af første behandling
- Gør status efter tre behandlinger. Efter tre behandlinger skal du mærke en positiv forskel
Nedenfor kan du få flere input til, hvad du skal være opmærksom på.
1. Lyt til anbefalinger fra familie, venner og kolleger
Mange af mine 12 behandlere valgte jeg på anbefaling fra venner, kolleger eller familie. Det anbefaler jeg også, at du gør, for det er der flere fordele ved:
- Du får kendskab til behandlere, som har skabt gode resultater for andre. Det giver mere at støtte sig til end at søge uden forhåndsviden på Google.
- De, som kender dig og som selv har gået hos en behandler, kan have en fornemmelse af, om du vil føle dig i gode hænder hos den pågældende behandler. Det er vigtigt, fordi en behandling er et samarbejde mellem behandleren og dig, som skal fungere for, at behandlingerne kan give dig den ønskede effekt.
2. Læs på nettet om de behandlere, som du har fået anbefalet
Der er gode input ved at gå på nettet for at læse mere om de behandlere, som du har fået anbefalet. Her er en liste over ting, som du kan fokusere på:
- Behandlerens uddannelse og faglige baggrund.
- Nogle behandler-titler er ikke beskyttede, fx psykoterapeut og kropsterapeut, så afdæk om behandleren har en uddannelse indenfor deres felt.
- Afdæk også, om behandleren er RAB-godkendt. En RAB godkendelse er en brancheadministreret blåstempling af alternative behandlere.
- Behandlerens interesse og erfaring med din problemstilling.
- Nogle behandlere specialiserer sig dybt i nogle få problemstillinger, mens andre arbejder som generalister indenfor deres felt.
- Måske er der klientcases, som beskriver et behandlingsforløb og effekt.
- Du kan evt. få en forståelse af, hvorfor behandlingerens tilgang virker på din problemstilling.
Min erfaring fra mit eget forløb var, at jeg på denne måde fik et godt grundlag for at vælge behandlere til og fra. Jeg kunne koble det til de kriterier, som var vigtige for mig, fx at det var en behandler, som havde sin praksis som sin primære beskæftigelse samt nogle åbningstider, som kunne passe med mit liv.
3. Ring til udvalgte behandlere
Her er målet at få styrket din oplevelse af de behandlere, som du er særlig interesseret i efter din søgning på nettet. Og få uddybet bl.a.:
- Erfaringer med effekt af behandlinger med din problemstilling og dit forudgående forløb
- Forventninger til dit behandlingsforløb
- Sammenhæng til andre skader eller smerter, som du evt. også har
- Booke første tid, hvor der evt. sættes ekstra tid af til dialog om dit forløb
4. Afstem forventninger til effekt og forløb inden afslutningen af første behandling
Når vi har skader og smerter, ønsker vi at komme tilbage til vores tilstand før skaden og smerterne. At kunne det samme igen uden smerter. Det er som regel det, der motiverer os til at gå til behandling.
Derfor anbefaler jeg, at du inden afslutningen af første behandling beder behandleren forholde sig til det forløb, som du skal forvente for at blive smerterne kvit. Du kan forvente, at
- en skade, smerte, stress symptomer eller bekymring, som du har gået med længe, ofte tager længere tid af behandle end en ny skade eller symptom.
- faktorer som søvn, stress, kost og restitution har stor betydning for dit behandlingsforløb.
- du kan evt styrke effekten af behandlingerne ved mellem behandlinger at lave øvelser, som du får af din behandler.
5. Gør status efter tre behandlinger. Efter tre behandlinger skal du mærke en positiv forskel
Du skal have en oplevelse af forbedring efter tre behandlinger. Du er ikke nødvendigvis smertefri eller helbredt efter tre behandlinger – men du skal have en fornemmelse af, at noget bliver bedre.
Selvom du måske får dækket fx 12 behandlinger gennem din sundhedsforsikring, ja, så skal du stadig mærke en positiv forskel efter tre behandlinger. Min erfaring er, at er der ikke effekt efter tre behandlinger, så er der heller ikke tilstrækkelig effekt efter 12 behandlinger.
Husk på, at behandlingerne er en investering af din tid. Går du fx til 12 behandlinger hver anden uge, går der 6 måneder. Den tid, der går med behandlinger uden effekt, kan gøre dit problem sværere at løse eller gøre problemet større, fx med kompensationsskader.
Jeg ønsker dig det bedste behandlingsforløb
Jeg håber, at du kan bruge mine 5 gode råd til at finde den rigtige behandler, hvis du har ondt i kroppen, stress symptomer, bekymringer eller svære følelser.
Gevinsterne er store, når vi finder den rigtige behandler, fordi vi kan få en bedre livskvalitet, bedre samvær med vores familie og venner og bedre resultater på jobbet.
Har du lyst til at vide mere om, hvad Manuvision kropsterapi kan hjælpe dig med, så vil jeg gerne hjælpe dig med det. Du kan:
- ringe til mig på 4010 2621
- Skrive til mig på pernille@bodypeak.dk
- Læse mere om Manuvision kropsterapi her: hvad er kropsterapi
- Læse om mine klienters effekt med kropsterapi her: Klienter om min kropsterapi
- Booke en behandling her:
Jeg ønsker dig det bedste, hvis du søger hjælp hos en behandler.
Manuvision kropsterapeuter
Du kan finde en liste over Manuvision kropsterapeuter i hele landet her: Manuvision kropsterapeuter
Mvh. Pernille