5 gode råd til at finde den rigtige behandler

Af Pernille Ovesen, uddannet Manuvision kropsterapeut og Manuvision chok/traumebehandler

Læs her mine 5 gode råd til at finde den rigtige behandler, når du har ondt i kroppen, stress symptomer eller svære følelser.

Du vil gerne gøre noget ved de udfordringer, som du har. Uanset om du har ondt i kroppen, stress symptomer eller bekymringer i livet. For du vil gerne have det godt. Du vil gerne have din livskvalitet tilbage. Og du vil gøre, hvad det kræver – hvis blot du vidste, hvor du kan få den hjælp, som du har brug for.

Du har sikkert allerede forsøgt at gøre noget ved problemerne. Enten selv eller sammen med en behandler. Og det kan være nødvendigt at søge hjælp hos en dygtig behandler. For hvis dit problem har stået på i længere tid, tyder det på, at det ikke løser sig selv.

At gå til en behandler er en investering i at få den bedst mulige livskvalitet. Du investerer dine penge. Du investerer din tid. Derfor skal behandlingerne hjælpe dig.

Her får du mine råd til, hvordan du finder den rigtige behandler. De er baseret på dels mine egne erfaringer, da jeg selv for nogle år siden nåede forbi 12, ja tolv (!) forskellige behandlere for at få hjælp til en skade, som jeg havde fået efter et sammenstød i bil – og dels mine erfaringer som praktiserende kropsterapeut.

5 gode råd til at finde den rigtige behandler

Mine råd til at finde den rigtige behandler er:

 1. Lyt til anbefalinger fra familie, venner og kolleger
 2. Læs på nettet om de behandlere, som du har fået anbefalet
 3. Ring til udvalgte behandlere
 4. Afstem forventninger til effekt og forløb inden afslutningen af første behandling
 5. Gør status efter tre behandlinger. Efter tre behandlinger skal du mærke en positiv forskel

Nedenfor kan du få flere input til, hvad du skal være opmærksom på.

1. Lyt til anbefalinger fra familie, venner og kolleger

Mange af mine 12 behandlere valgte jeg på anbefaling fra venner, kolleger eller familie. Det anbefaler jeg også, at du gør, for det er der flere fordele ved:

 • Du får kendskab til behandlere, som har skabt gode resultater for andre. Det giver mere at støtte sig til end at søge uden forhåndsviden på Google.
 • De, som kender dig og som selv har gået hos en behandler, kan have en fornemmelse af, om du vil føle dig i gode hænder hos den pågældende behandler. Det er vigtigt, fordi en behandling er et samarbejde mellem behandleren og dig, som skal fungere for, at behandlingerne kan give dig den ønskede effekt.

2. Læs på nettet om de behandlere, som du har fået anbefalet

Der er gode input ved at gå på nettet for at læse mere om de behandlere, som du har fået anbefalet. Her er en liste over ting, som du kan fokusere på:

 • Behandlerens uddannelse og faglige baggrund.
  • Nogle behandler-titler er ikke beskyttede, fx psykoterapeut og kropsterapeut, så afdæk om behandleren har en uddannelse indenfor deres felt.
  • Afdæk også, om behandleren er RAB-godkendt. En RAB godkendelse er en brancheadministreret blåstempling af alternative behandlere.
 • Behandlerens interesse og erfaring med din problemstilling.
  • Nogle behandlere specialiserer sig dybt i nogle få problemstillinger, mens andre arbejder som generalister indenfor deres felt.
  • Måske er der klientcases, som beskriver et behandlingsforløb og effekt.
  • Du kan evt. få en forståelse af, hvorfor behandlingerens tilgang virker på din problemstilling.

Min erfaring fra mit eget forløb var, at jeg på denne måde fik et godt grundlag for at vælge behandlere til og fra. Jeg kunne koble det til de kriterier, som var vigtige for mig, fx at det var en behandler, som havde sin praksis som sin primære beskæftigelse samt nogle åbningstider, som kunne passe med mit liv.

3. Ring til udvalgte behandlere

Her er målet at få styrket din oplevelse af de behandlere, som du er særlig interesseret i efter din søgning på nettet. Og få uddybet bl.a.:

 • Erfaringer med effekt af behandlinger med din problemstilling og dit forudgående forløb
 • Forventninger til dit behandlingsforløb
 • Sammenhæng til andre skader eller smerter, som du evt. også har
 • Booke første tid, hvor der evt. sættes ekstra tid af til dialog om dit forløb

4. Afstem forventninger til effekt og forløb inden afslutningen af første behandling

Når vi har skader og smerter, ønsker vi at komme tilbage til vores tilstand før skaden og smerterne. At kunne det samme igen uden smerter. Det er som regel det, der motiverer os til at gå til behandling.

Derfor anbefaler jeg, at du inden afslutningen af første behandling beder behandleren forholde sig til det forløb, som du skal forvente for at blive smerterne kvit. Du kan forvente, at

 • en skade, smerte, stress symptomer eller bekymring, som du har gået med længe, ofte tager længere tid af behandle end en ny skade eller symptom.
 • faktorer som søvn, stress, kost og restitution har stor betydning for dit behandlingsforløb.
 • du kan evt styrke effekten af behandlingerne ved mellem behandlinger at lave øvelser, som du får af din behandler.

5. Gør status efter tre behandlinger. Efter tre behandlinger skal du mærke en positiv forskel

Du skal have en oplevelse af forbedring efter tre behandlinger. Du er ikke nødvendigvis smertefri eller helbredt efter tre behandlinger – men du skal have en fornemmelse af, at noget bliver bedre.

Selvom du måske får dækket fx 12 behandlinger gennem din sundhedsforsikring, ja, så skal du stadig mærke en positiv forskel efter tre behandlinger. Min erfaring er, at er der ikke effekt efter tre behandlinger, så er der heller ikke tilstrækkelig effekt efter 12 behandlinger.

Husk på, at behandlingerne er en investering af din tid. Går du fx til 12 behandlinger hver anden uge, går der 6 måneder. Den tid, der går med behandlinger uden effekt, kan gøre dit problem sværere at løse eller gøre problemet større, fx med kompensationsskader.

Jeg ønsker dig det bedste behandlingsforløb

Jeg håber, at du kan bruge mine 5 gode råd til at finde den rigtige behandler, hvis du har ondt i kroppen, stress symptomer, bekymringer eller svære følelser.

Gevinsterne er store, når vi finder den rigtige behandler, fordi vi kan få en bedre livskvalitet, bedre samvær med vores familie og venner og bedre resultater på jobbet.

Har du lyst til at vide mere om, hvad Manuvision kropsterapi kan hjælpe dig med, så vil jeg gerne hjælpe dig med det. Du kan:

Jeg ønsker dig det bedste, hvis du søger hjælp hos en behandler.

Manuvision kropsterapeuter

Du kan finde en liste over Manuvision kropsterapeuter i hele landet her: Manuvision kropsterapeuter

Mvh. Pernille


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...