TRAUME

Traume-behandling med nænsom Manuvision kropsterapi

Manuvision kropsterapi centralt i Kgs. Lyngby

Gratis parkering ved klinikken

Traumebehandling
svære forandringer
svære forandringer

DU KAN FÅ EN BEDRE LIVSKVALITET – PÅ TRODS AF DIT TRAUME

    Et traume sætter dybe spor i din krop, som hver dag påvirker, hvordan du har det i dit liv:

    • Nervesystemets beredskab er øget, fordi nervesystemet holder sig klar til at værne mod nye farer
    • Spændet i kroppens muskler er øget, fordi musklerne er klar til at reagere på nervesystemets beredskab
    • Vejrtrækningen er overfladisk, fordi det mindsker kontakten til det ubehag i kroppen, som et traume efterlader

    Vi kan ikke fjerne dit traume. Men gennem et dedikeret og nænsomt arbejde med kroppen, kan vi lette din krop for traumets spor. Det giver et friere og tryggere liv for dig.

    Certificeret Manuvision traumeterapeut og kropsterapeut, Pernille Ovesen. Indehaver af Body Peak Manuvision kropsterapi. 

    Mit navn er Pernille Ovesen.

    Jeg hjælper dig, der kæmper med traumer og de svære følelser som skam, sorg og vrede, der ofte følger med et traume.

    Jeg har selv traumer. Mine traumer stammer fra min barndom. De er en del af mig – heldigvis på en lettere og friere måde efter, at jeg har arbejdet med dem.

    Jeg brugte både samtaleterapi og kropsterapi i mit eget arbejde med traumerne. Det var kropsterapien, der hjalp mig. For det var i kropsterapien, at jeg mærkede, at traumerne sidder i kroppen – og at det terapeutiske lettede min krop for traumets spor.

    Derfor blev jeg selv kropsterapeut og traumebehandler – og hjælper mennesker med traumer hver dag i min klinik.

    Min klinik ligger centralt i Kgs. Lyngby. Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

    JEG ER SPECIALISERET TRAUMETERAPEUT MED EN STÆRK FORSKNINGSBASERET METODE

    Manuvisions metode til at behandle traumer gennem kropsterapi står på en stærk evidens. Metoden har påvist stor effekt i et forskningstudie, der er gennemført af bl.a. Syddansk Universitet og Rigshospitalet.

    Zetland har skrevet en artikel om traumebehandling med Manuvision kropsterapi. Den kan du læse eller lytte til her: Zetland artikel om Manuvision – evidensbaserede kropsterapi

    Du kan også læse om Manuvision evidensbaseret traumebheandling hos Netdoktor her: Netdoktor om Manuvision – evidensbaseret traumebehandling

    Mental Health Science har også beskrevet effekten af Manuvisions traumeterapi her: Mental Health Science – engelsk artikel om Manuvision evidensbaserede traumeterapi

    På Manuvision.dk kan du læse mere om forskningsprojektet i traumebehandling og resultaterne i forskningsprojektet: Forskning i Manuvision traumebehandling

      HVAD ER ET TRAUME?

      Et traume er en oplevelse, hændelse eller livssituation, som:

      • vi i situationen opfattede som farligt for vores overlevelse. Fordi oplevelsen føltes farlig, blev nervesystemets kamp-, flugt-, frys-reaktion aktiveret.
      • vi ikke kunne komme væk fra. Til trods for nervesystemets kamp-, flugt-, frys-reaktion formåede vi ikke at komme væk fra faren.
      • vi ikke efterfølgende fik bearbejdet. Nervesystemets kamp-, flugt-, frys-reaktion blev ikke afladet efter oplevelsen, og nervesystemets evne til at regulere sig tilbage i ro har lidt skade.

      Vi kan ikke sætte størrelse på, hvilke hændelser og livssituationer, der kan give et traume. Det handler om, hvordan vi opfatter farligheden, mens oplevelsen pågår. Som eksempel vil en 3-årig og 15-årig opleve den samme situation forskelligt. Et traume opstå efter en enkeltstående hændelse, fx en trafikulykke – og i forbindelse med  længerevarende livssituationer, fx svigt i barndommen.

        VIDSTE DU AT

        Vores frontallapper og center for tale kan lukke ned under et traume? – derfor kan det være svært at behandle et traume gennem samtale. 

        Vi kan koble ord og oplevelse sammen i kropsterapien. Sådan skaber vi en bevidsthed, som letter livet efter et traume.

        Kilde: Manuvision chok/traume behandler uddannelse

        Eksempler på traumer:

        Omsorgssvigt i barndom  –  utryg kontakt til forældre  –  følelsesmæssigt fraværende forældre  –  verbale overgreb  –  fysiske overgreb  –  psykisk syge forældre  –  misbrugende forældre  –  ustabile forældre  –  voldsomme begivenheder  –  mobning  –  manipulation  –  dødsfald  –  udskamning – fysiske traumer  –  operationer  –  ulykker  –  krig

         

        Traumebehandling med kropsterapi

        Fundamentet i traumebehandlingen er nervesystemet. Vi mærker nervesystemet gennem behandlingens arbejde med kroppens spændinger. Og vi arbejder med åndedrættet hele vejen gennem behandlingen. 

        TRAUMEBEHANDLING MED KROPSTERAPI – HVAD ER DET?

        En krop med et traume holder sig parat til at reagere, hvis noget farligt opstår, fordi kroppen har prøvet det før.

        Kroppen bruger meget energi på at spænde musklerne, holde nervesystemet aktivt og vejrtrækningen overfladisk. Det giver en krop, som er ubehagelig at leve i.

        I traumebehandlingen vil vi hjælpe kroppen. Ikke ved kun at lette dens symptomer, ubehag og smerter – men gennem et dybere arbejde med de dybe aftryk, som traumet har sat i kroppen. Det er sådan, at vi skaber en varig forbedring for dig.

        Vi letter kroppen for traumets aftryk gennem et nænsomt arbejde med nervesystemet, muskelspændingerne og åndedrættet. 

        Det er et nænsomt, men også et konfronterede arbejde med din krop. For du mærker en grad af det ubehag i kroppen, som knyttede sig til oprindelige traume. Det er med den opmærksomhed, at vi kan aflade din krop for de gamle traumespor.

        Kroppen aflader traumet, når du mærker, at du kan trække vejret igennem ubehaget. Og når du mærker, at der på den anden side af ubehaget opstår noget nyt, som er friere og lettere at være i.

        Igennem behandlingsforløbet vender du hjem i din krop igen. Du mærker, at dit nervesystem virker: Det kan aktiveres, når det er nødvendigt – men det kan også falde til ro bagefter. Ligesom det er skabt til fra naturens side.

          “Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder.
          Hun finder hurtigt ud af, hvor ‘skoen trykker’ i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer.
          Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

           – Sabine Bjørg Jensen

          ⭐⭐⭐⭐⭐

           
          “Pernille er en helt igennem fantastisk behandler, med en vidunderlig evne til at se, mærke og ikke mindst rumme dig, når du kommer til behandling.
          Jeg giver Pernille mine varmeste anbefalinger”

           – Tenna Nørgaard Landsperg, ejer af Tenzion Design og Branding

          ⭐⭐⭐⭐⭐

           

          LÆS MINE BLOGINDLÆG OM TRAUMEBEHANDLING

          #
          $
          Traume symptomer

          Traume symptomer

          Et traume kan give psykiske, fysiske og adfærdsmæssige symptomer, der i høj grad tynger livskvaliteten. Her er listen over de tre typer symptomer.

          læs mere
          Hvad er et traume?

          Hvad er et traume?

          Et traume er oplevelse
          – der opfattedes som farlig for vores overlevelse
          – som vi ikke kunne komme væk fra
          – som vi ikke efterfølgende fik bearbejdet

          læs mere
          Traumebehandling med kropsterapi

          Traumebehandling med kropsterapi

          Traumebehandling med kropsterapi er en nænsom behandling med fokus på dit nervesystem, dit åndedræt og din krops spændinger. I behandlingen får nervesystemet mulighed for at aflade traumet, så du oplever mere frihed, afspændthed og ro i kroppen.

          læs mere

          OFTE
          STILLEDE
          SPØRGSMÅL

          Skjult FAQ
          Hvor hurtigt kan jeg forvente lindring?

          I behandlingen arbejder jeg med nervesystemet, kroppens spændinger og åndedrættet, og du vil mærke en positiv forandring efter første behandling. Du kan forvente, at du mærker din krop på en ny måde og får mere ro i kroppen under den første behandling samt at du kan trække vejret med en større frihed. Det kan føles som en stor forandring. 

          Et traume har ofte siddet i kroppen i mange år. Derfor kræver traumebehandlingen oftest flere behandlinger, før du opnår en varig effekt. Sådan er det, fordi vi må tilgå traumet i kroppen med respekt for det forsvar, som sidder i kroppen efter traumet. Det blide og nænsomme arbejde med kroppen er den hurtige vej, når temaet er et gammelt traume.   

          Hvor mange behandlinger skal der til?

          Antallet af behandlinger afhænger af flere forhold, bl.a.:

          • hvor længe du har båret dit traume
          • hvor indgribende traumet har været for dig
          • om du har arbejdet med traumet tidligere
          • hvordan dit liv er

          Det er svært at angive et antal behandlinger. Men som rettesnor kan jeg sige, at 8-10 behandlinger i et engageret forløb giver en god effekt for mange. Jeg erfarer også, at mange fortsætter med opfølgende behandlinger, både fordi de oplever, at behandlingen gør en positiv forskel på deres energi, livskvalitet – og fordi de har lyst til at arbejde videre med temaer i deres liv, som traumet har stillet sig i vejen for tidligere.

          Jeg har et akut behov for behandling

          Jeg har en stor forståelse for behovet for en akut tid. Der kan fx ske det, at et gammelt traume kan blive reaktiveret af en ny oplevelse eller at livet presser dig på andre fronter. 

          Jeg vil altid forsøge at hjælpe dig med en akut behandling. Ring eller send en sms til mig på 4010 2621. 

          Jeg er meget nervøs for behandlingen

          Det er naturligt at være nervøs, når du skal til behandling. Det har jeg stor forståelse for. Jeg kan også fortælle, at jeg kender det, når jeg selv går til kropsterapi behandlinger. 

          Din nervøsitet står ikke i vejen for, at du kan få en god behandling. Alle behandlinger starter med en samtale, og her vil vi tale om, hvad du er nervøs for og hvad vi sammen kan gøre for at hjælpe dig med nervøsiteten. 

          Der er flere ting, som du kan gøre, hvis du er nervøs ved behandlingen:

          • Du kan ringe til mig, inden du booker behandlingen. I samtalen kan du få svar på dine spørgsmål omkring behandlingen. Du får også et indtryk af mig. Begge dele kan sænke nervøsiteten.
          • Du kan læse mere om mine behandlinger her på siden og læse anmeldelser fra nogle af dem, der har været til behandlinger hos mig. Det giver dig et indtryk af, hvad du kan forvente dig.
          Giver du rabat ved flere behandlinger?

          Ja, jeg giver rabat ved flere behandlinger. 

          1 behandling koster 1.250 kr. for 75 minutters behandling

          3 behandlinger á 75 minutter på klippekort koster 3.400 kr. (Rabat 350 kr.) 

          5 behandlinger á 75 minutter på klippekort koster 5.700 kr. (Rabat 550 kr.)

          Kan jeg parkere ved din klinik?

          Du kan parkere din bil på vejen ude foran min klinik og på parkeringspladsen bagved klinikken.

          Begge steder er parkeringen gratis og uden tidsbegrænsning.

          BOOK

          EN TID

          BOOK EN TID

          Jeg glæder mig til at møde dig. 


          Kunders oplevelser

          BODY PEAK v./Pernille Ovesen

          Med kundernes egne ord:

          Maria Bonnerup Februar 2021

          Google
          Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

          Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

          Google
          Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

          Peder Eliassen Januar 2021

          Google
          Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
          Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
          Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

          Annette Juel December 2020

          Google
          Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
          Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
          Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
          Og en dejlig the hun serverer ;)

          Nicholas S December 2020

          Google
          I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
          En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
          Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

          Yvonne Uldall Oktober 2020

          Google
          Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

          Carsten Oktober 2020

          Google
          Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

          Camilla Sebelius Oktober 2020

          Google
          Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

          Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

          Selina Shipley September 2020

          Google
          Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

          Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

          Lotte Petersen September 2020

          Google
          Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

          Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
          Læs mere...