HOVEDSMERTER

Har du spændings-hovedpine eller migræne?

hovedsmerter behandling
hovedsmerter

SpændingsHovedpine

De fleste hovedpiner er spændingshovedpine. De skyldes typisk spændinger i nakke og skuldre forårsaget af dårlige arbejdsstillinger eller stress. Dårlig søvn og for lidt væske er også almindelige årsager. 

 

Migræne

Migræne er en invaliderende lidelse, der er forbundet med bl.a. tab af livskvalitet, nedsat funktionsevne og arbejdsfravær. Migrænikere har hver deres erfaringer med, hvad der hjælper på deres migræne. 

KAN MIGRÆNE HÆNGE SAMMEN MED FØLELSER?

De migrænikere, som har været til behandling hos mig, oplever, at migrænen hænger sammen med deres følelsesmæssige tilstand og stress.

En klient udtrykte det på denne måde: ‘Min migræne er som en allergi overfor livet. Når der er noget, som jeg ikke føler overskud til at kunne klare, så får jeg ofte et migræneanfald’ 

Hun oplevede, at migrænen gav hende en pause fra de krav, som hun ikke kunne håndtere, og som hun ikke fik meldt fra på i tide. Hendes erfaring var, at når hun fik flere og mere smertefulde migræneanfald, når hun var følelsesmæssigt presset eller følte sig stresset.

I kropsterapien arbejdede vi med de følelser, der påvirker hende og med de signaler, som hendes krop sender, når hun er på vej til at føle sig stresset. Det hjælper hende til at mærke, hvornår det er tid til at sige fra. Det har hjulpet hende til færre anfald og mildere anfald.  

HVORDAN KAN KROPSTERAPI HJÆLPE DIG MED MIGRÆNE?

Når vi har smerter, spænder vi op i kroppen. Det betyder, at et migræneanfald efterlader spændinger i kroppen. Det kan fx være spændinger i maven, i brystet, skuldrene og på ryggen. 

Spændingerne kan blokere for en fri gennemstrømning af næringsstoffer i kroppen og kan give ophobning af affaldsstoffer. Det kan øge hyppigheden af dine migrænefald. Derfor løsner jeg din krops spændinger og pulserer kroppen, så næringsstoffer igen kan flyde frit og affaldsstofferne forlade kroppen.  

Kropsterapien får dig ned i kroppen. Det betyder, at du kan mærke dine følelser. I behandlingen skaber jeg plads til at du mærke dine følelser. Det kan give dig indsigter om, hvilke følelser og situationer, der kan trigge din migræne. 

Jeg arbejder også med dit åndedræt. Det er vigtigt at få åndedrættet dybt ned i kroppen, fordi det afspænder nervesystemet. Og et afspændt nervesystem er din krops bedste fundament for at mærke tegn på følelsesmæssige påvirkninger og stress. Det hjælper dig til at tage sig af dig selv, før det bliver til et migræneanfald. 

HVAD KAN DU SELV GØRE VED SPÆNDINGSHOVEDPINE?

Mange med spændingshovedpine kan undgå hovedpiner eller mindske smerterne ved at ændre på en eller flere af disse ting:

 • skifte arbejdsstilling hyppigere
 • holde pauser med bevægelse til nakke, skuldre og ryg
 • lave motion og gå ture for at få bevægelse i kroppen
 • drikke mere væske
 • sove mere
 • undgå stress-faktorer

Mange af mine klienter har spændingshovedpiner. Også blandt dem, der kommer til mig med nogle andre temaer. Nogle så ofte, at de har vænnet sig til at have hovedpine. De har en god effekt af at få spændinger i nakke, skuldre, kæber og ryg løsnet. Det kan også hjælpe for dig, hvis du plages af spændingshovedpiner.

HVORDAN KAN KROPSTERAPI HJÆLPE DIG MED SPÆNDINGSHOVEDPINE?

I kropsterapien løsner jeg dine spændinger, som giver spændingshovedpinen. Det er ofte spændinger i nakken, i kæberne, i skuldrene og omkring halsen, der kan give spændingshovedpine. Men også spændinger i maven og på ryggen kan spille ind.

Jeg pulserer også din krop, som der sker en gennemstrømning i din krop, der fører affaldsstoffer væk fra de spændingerne. Og får næringsstofferne ud til de områder, som var blokeret af spændingerne.

Der er en grund til, at du har spændt op i kroppen. Det afslører sig ofte, når spændingerne bliver løsnet. Det kan være negative følelser eller en følelse af at være for presset i dit liv. Det arbejder Jeg også med.

Ligesom jeg også arbejder med dit åndedræt, så det kommer helt ned i maven. For et dybt åndedræt er det bedste ‘værktøj’, som du kan bruge uden for briksen, når du mærker, at du er ved at spænde op igen. Det kan hjælpe dig til at forlænge effekten af behandlingen, så du mærker færre eller inden spændingshovedpiner.

VIDSTE DU AT

 • 640.000 danskere lider af migræne?
 • 5% af danskere oplever at have spændingshovedpine én gang om ugen?

 Kilde: Sundhedsstyrelsen, Sygdomsbyrden i Danmark og Netdoktor.dk

Har fået flere skønne ManuVision kropsterapeutiske behandlinger af dygtige Pernille Ovesen – Body Peak.
Hun er hurtig til at stille ind på kroppens ubalancer og arbejder så intens med dem, som ens krop tillader det, den pågældende dag. Pernille byder en ind i et trygt, indsigtsfuldt og udviklende rum, hvor man virkelig fornemmer hendes nærvær, engagement og viden.

– Anette Tews, april 2020

LÆS MINE BLOGINDLÆG OM HOVEDSMERTER

#
$
Behandling af migræne

Behandling af migræne

Jeg har altid følt en stor omsorg for de mennesker, som jævnligt må trække sig tilbage for at pleje deres migræne. Måske skyldes det, at jeg i min...

læs mere

OFTE
STILLEDE
SPØRGSMÅL

Skjult FAQ
Hvor hurtigt kan jeg forvente lindring?

Du kan forvente, at du oplever en forbedring allerede efter første behandling. 

Det er der flere årsager til: 

 • Jeg arbejder både med det sted i kroppen, hvor smerten er – og på de steder, hvor kroppen har kompenseret for at afhjælpe smerten
 • Jeg arbejder med nervesystemet. Nervesystemet er i beredskab, når vi har ondt. Derfor afspænder jeg nervesystemet, så kroppens restitution forbedres
 • Jeg arbejder med de følelsesmæssige temaer, som knytter sig til de fysiske smerter. Det betyder, at vi arbejder med det, som har skabt de spændinger, der med tiden er blevet til smerter. 
Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er det sværeste spørgsmål at stille mig.

Hvor mange behandlinger, der skal til for at en smerter forsvinder afhænger af mange ting, bl.a.:

 • hvor længe du har gået med smerten
 • om smerten skyldes en skade
 • hvordan din krop generelt har det
 • om du føler dig stresset
 • om du har svære følelsesmæssige temaer i dit liv

Min erfaring er, at 3-5 behandlinger i et forløb med behandling ca. hver 14. dag giver rigtig gode resultater.

Mange fortsætter med opfølgende behandlinger fx. månedligt. Ikke altid som opfølgning på den smerte, som var årsag til at de startede behandlinger – men fordi de oplever, at behandlingen gør en positiv forskel på søvn, energi og fjerner spændingshovedpiner, øm nakke mv.

Jeg har et akut behov for behandling

Hvis du får et hold i nakken, ryggen eller lænden, så vil en behandling umiddelbart efter skadens opståen afhjælpe smerterne og afkorte forløbet med smerterne. 

Akut hold i nakken, ryggen eller lænden kan opstå efter natten eller ved en bevægelse i løbet af dagen. 

Ring eller send en sms til mig på 4010 2621. Jeg vil forsøge at finde en tid til dig samme dag. 

Jeg er meget nervøs for behandlingen

Nervøsitet ved noget ukendt er naturlig. Der er flere ting, som du kan gøre, hvis du er nervøs ved behandlingen: 

 • Du kan ringe til mig, inden du booker behandlingen. I samtalen kan du få svar på dine spørgsmål omkring behandlingen. Du får også et indtryk af mig. Begge dele kan sænke nervøsiteten. 
 • Du kan læse mere om mine behandlinger her på siden og læse anmeldelser fra nogle af dem, der har været til behandlinger hos mig. Det giver dig et indtryk af, hvad du kan forvente dig. 
 • Alle behandlinger starter med en kort samtale. Her kan vi tale om din nervøsitet – hvad du er nervøs for og hvad vi sammen kan gøre for, at nervøsiten kan falde til ro.

Nervøsitet står ikke i vejen for en god behandling.

Jeg kan også fortælle, at jeg også selv går til kropsterapi-behandlinger. Der kan jeg også føle mig nervøs. For jeg ved ikke, hvad der sker undervejs i behandlingen. Derfor forstår jeg godt den nervøsitet, som du kommer med – og jeg tager hånd om den. 

Giver du rabat ved flere behandlinger?

Ja, jeg giver rabat ved flere behandlinger. 

1 behandling koster 950 kr for 75 minutters behandling

3 behandlinger á 75 minutter på klippekort koster 2550 kr, dvs. 850 kr. pr. behandling

5 behandlinger á 75 minutter på klippekort koster 4000 kr, dvs. 800 kr. pr. behandling

Kan jeg parkere ved din klinik?

Du kan parkere din bil på vejen ude foran min klinik og på parkeringspladsen bagved klinikken. 

Begge steder er parkeringen gratis og uden tidsbegrænsning. 

Hvem har mest udbytte af dine behandlinger?

Jeg oplever, at det bedste udbytte af behandlingen opnås, når du er åben for, at krop, tanke og følelser hænger sammen.

Du kender nok allerede sammenhængen på din krop: hvis du er bekymret noget, fylder det meget i dine tanker og du mærker det i din krop. Måske sover du dårligere, måske mærker du en knude i maven, måske spænder du i skuldrene. 

Jeg arbejder med både tankerne, følelserne og kroppen i behandlingerne. Fx. handler lændesmerter ofte om, at vi har skulle klare meget i en tid. Det knytter der sig ofte nogle følelser og tanker til. Når vi arbejder med både krop, tanker og følelser, skaber vi nogle helt andre resultater end hvis vi blot arbejdede med den fysiske ryg. Det kan jeg love. 

 

BOOK

EN TID

BOOK EN TID

Jeg kan love, at du mærker en forskel allerede efter 1. behandling.
Jeg glæder mig til at møde dig. 


Kunders oplevelser

BODY PEAK v./Pernille Ovesen

Med kundernes egne ord:

Maria Bonnerup Februar 2021

Google
Pernille skaber et super trygt rum. Et rum hvor man for en stund kan slappe af og samtidig give slip. Der er ingen tvivl om at Pernille, med sin medfødte intuition og de redskaber hun har tillært sig, giver en super god kropsterapi. Jeg har fået 3 behandlinger indtil videre, og glæder mig til at restriktionerne lukker op igen, så jeg kan fortsætte mit forløb. Mange varme anbefalinger her fra!

Sabine Bjørg Jensen Januar 2021

Google
Pernille er fantastisk til at lytte med ører, hjerte og hænder. Hun finder hurtigt ud af, hvor 'skoen trykker' i ens krop og sind og hun har også evnen til at hjælpe kroppen af med fastlåste traumer. Pernille kan jeg varmt anbefale til alle, der er klar til at lytte til deres krop, hvor svarene på gamle (ubevidste) mønstre og sorger ofte sidder gemt.

Peder Eliassen Januar 2021

Google
Min oplevelse er at Pernille formår at skabe nogle, helt igennem trygge rammer, der for mig har gjort det muligt, at arbejde med de mest sårbare dele af mig selv.
Pernille formår desuden at dosere den, for mig, helt rette kombination af kærligt nærvær, inddragelse af egen livserfaring, faglighed og intuition, der gør det muligt at arbejde med og gennemleve “svære” følelser og komme godt ud på den anden side.
Jeg oplever at Pernille anvender en “ud-af-hovedet” og ned i kroppen tilgang, som er effektiv uden en masse snak og at den tilgang er med til at øge min egen kropsforståelse, og dermed min egen evne til at hjælpe mig selv. Pernilles måde at arbejde på giver rigtig god mening for mig, og jeg kan i høj grad anbefale behandlinger hos Body Peak med Pernille.

Annette Juel December 2020

Google
Meget tryg og behagelig oplevelse at være hos Pernille 11. december 2020.
Mine spændinger og smerter i venstre hofte er blevet løsnet og vi havde et super samarbejde undervejs, så jeg har booket en ny tid :)
Kan klart anbefale Pernille, hendes behagelige væsen og effektive behandlingsform. Hun tager også alle corona-forholdsregler så på dén måde følte jeg mig også tryg.
Og en dejlig the hun serverer ;)

Nicholas S December 2020

Google
I det sted mellem videnskab og intuition, hvor magien rigtig finder sted. Her finder Body Peak med Pernille Ovesen sig.
En meget spændende og behagelig oplevelse, hvor selv de tryk som rammer et ømt sted, føles tiltrængt og velkommen.
Jeg vil helt klart komme igen, for jeg føler at Pernilles kyndige behandlinger er det næste skridt i helbredelsen af flere skader som har hærget min krop de seneste år. Helt klart tiden og pengene værd.

Yvonne Uldall Oktober 2020

Google
Jeg har fået tre fantastiske behandlinger af Pernille/Body Peak. Jeg gik til behandlingerne, fordi jeg havde smerter og spændinger i kroppen, især i min højre side af kroppen, hvor jeg netop var blevet opereret for en brækket arm. Pernilles behandling løsnede min krop rigtig godt op og gav en "simrende" følelse af ro og forunderlig energi i kroppen. Især kunne jeg mærke, at der kom liv i min højre side og i den brækkede arm. Pernille er meget lyttende og nærværende og finder på forunderlig vis ind til punkter i kroppen, der har behov for at blive løsnet. Jeg føler mig helt tryg ved, at Pernille giver netop den behandling til kroppen, som jeg havde brug for, for at kunne gå let videre

Carsten Oktober 2020

Google
Rigtig god behandling af mine lændesmerter. Det kan jeg anbefale. Jeg følte mig tryg i Pernilles hænder.

Camilla Sebelius Oktober 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Selina Shipley September 2020

Google
Jeg havde min første behandling hos Pernille for 1 uge siden og jeg håber bestemt ikke det er sidste gang! Pernille og jeg havde en kort samtale inden jeg lagde mig på briksen, hvor vi talte lidt om hvorfor jeg var kommet. Min primære årsag var stress symptomer og manglende kontrol over bla. arbejdssituation. Pernille gjorde min krop klar til kropsterapien og gik så igang med at trykke på forskellige punkter: Maven, hofter, lysken osv. Undervejs talte vi om stress, arbejde, relationer, adfærd og følelser. Det var en overvældende og rar fornemmelse at få løsnet op i kroppen og få sat ord på nogle tanker og følelser.

Behandlingen tog 75min og efter behandlingen kunne jeg trække vejret ubesværet og følte mig lettet og afslappet. Jeg følte at jeg fyldte min krop fuldt ud. Jeg kan godt have følelsen af at være for meget i mit hoved og miste kontakten til resten af kroppen. Tak til dig Pernille for en nærværende og omsorgsfuld behandling!

Lotte Petersen September 2020

Google
Verdens bedste oplevelse! Jeg var hos Pernille, da jeg har rigtigt mange spænder i både lænd og skuldre. Vi var det hele igennem, og Pernille var og ER den mest fantastiske person jeg længe har mødt! Så utrolig nede på jorden, virkelig behagelig og så super sød! Og ikke mindst professionel! - Jeg gik derfra med en følelse i kroppen, jeg ikke har haft længe! En fantastisk følelse, af ny energi og uden spændinger!

Der er nu gået et par dage, og det er kun blevet bedre, jeg har virkelig fået mere overskud og energi til hverdagen, og min krop har det bare 100 gange bedre end før. Ingen spændinger eller låsninger, min krop er fri og jeg elsker det! Kan virkelig varmt anbefale Pernille, Jeg kunne ikke have valgt et bedre sted!
Læs mere...